Vertrouwen werkt als een boomerang…

10 mei 2021


Heb jij wel eens een boomerang weggegooid? Ik wel. Maar bij mij kwam hij niet terug! Ik weet niet wat ik fout deed, maar ik gooide met een flinke zwaai en hij verdween…

Leven vanuit vertrouwen is als een boomerang, maar… oefening is nodig!

Ikzelf heb nog veel te leren. Zeker als het om vertrouwen gaat. Mijn vertrouwen in andere mensen heeft regelmatig een flinke deuk opgelopen. En bij jou?

Dan gooide ik mijn hele hart, mijn kwetsbaarheid ergens vol in, maar werd ik teleurgesteld. Dat deed pijn. Dat kan er zelfs voor zorgen dat ik cynisch word, afwachtend, gesloten… 

  • Durf jij vol vertrouwen te gooien?
  • Durf jij nog risico’s te nemen? 
  • Kun je anderen nog vertrouwen?

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een ‘hoog niveau van interpersoonlijk vertrouwen’ (zeg maar: mensen die vol vertrouwen zijn) vaker gelukkig zijn, vaker aardig gevonden worden, en vaker als vriend worden beschouwd. (Rotter, 1980)

God is te vertrouwen en Hij helpt je om je vertrouwen opnieuw te laten groeien. Kijk naar Hem hoe je vol vertrouwen de boomerang moet gooien… 

Ik moedig je aan om samen met mij de volgende tekst uit te schrijven en de komende dagen regelmatig uit te spreken:

“Ik vertrouw op U, mijn God,
en ik prijs uw woord.
Omdat ik op U vertrouw,
hoef ik voor niemand bang te zijn.
Wat zou een mens mij kunnen doen?”
(Psalm 56:5, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?