Verontschuldig je niet voor je leven!

IWJ 12.21

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Verontschuldig je niet voor je leven!

Laatst hoorde ik iemand zeggen: “Sorry dat ik leef!”. Ik was verbijsterd en toch… 

  • Toch denken veel mensen dat hun leven nutteloos is. Ze verontschuldigen zich voor hun leven. Hun leven waar God een plan voor heeft. Hij heeft plannen van vrede en een toekomst voor hen! (Jeremia 29:11)
  • Toch houden veel mensen niet van zichzelf. Ze verontschuldigen zich voor hun leven. Maar Jezus zei: houd net zoveel van je broeders als van jezelf.” (Matteüs 19:19, BB) Is dat niet ongelooflijk? God wil dat we van onszelf houden!
  • Toch werd velen als kind niet verteld dat ze waardevol waren. In plaats daarvan kregen ze negatieve opmerkingen te horen als “Je bent nergens goed voor”, “Je kunt niets”, “Je zult nooit slagen”, “Je zult nooit iets bereiken”. Ze zeggen sorry voor hun leven, maar God zegt tegen hen: Dit is mijn zoon/dochter. Ik houd heel veel van hem/haar. Ik geniet van Hem/haar.” (Matteüs 3:17)
  • Toch zijn velen zwak, ziek of bevinden zich in situaties die nooit over lijken te gaan. Ze verontschuldigen zich voor hun leven, maar de Almachtige God zegt tot hen: Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.” (Jesaja 41:10, BB)
  • Toch leven veel mensen hun leven niet volledig in God en worden ze overweldigd door schuld en schaamte. Ze zeggen daardoor sorry voor hun leven, maar Jezus kwam om hen het leven in overvloed te geven. “Maar als je bij Jezus Christus hoort, word je niet meer veroordeeld.” (Romeinen 8:1, BB)
  • Toch vergelijken veel mensen zich met anderen en hebben het gevoel dat ze minder zijn. Ze verontschuldigen zich voor hun leven, maar God heeft hen uniek gemaakt, als mensen die in staat zijn om dapper te zijn. De Bijbel zegt: “Maar met U zullen we heldendaden doen, want U zal Zelf onze vijanden voor ons verslaan.(Psalm 60:14, BB)
  • Toch zijn veel mensen lichamelijk, geestelijk en emotioneel misbruikt en hebben het vertrouwen in zichzelf, anderen en God verloren. Ze zeggen sorry voor hun leven, maar onze Vader God is vol liefde voor hen. Hij wil ze te herstellen! Hij zal hen nooit verlaten of in de steek laten. (Zie Jozua 1:5)

Herken je jezelf in één van de punten van deze lijst? Zo ja, zeg dan geen sorry voor je leven! God zal je genezen en bevrijden, Hij wil het beste voor jou!

En als je iemand tegenkomt die zich lijkt te verontschuldigen voor zijn leven, kijk dan met liefde naar hem of haar. Bemoedig diegene, omdat God nog zoveel in petto heeft voor hem/haar.

Verklaar dit vandaag: “Heer, ik kies ervoor om me nooit meer te verontschuldigen voor het feit dat ik leef. Het spijt me dat ik dat al wel heb gedaan. U heeft mij gemaakt! U houdt van me en ik geloof dat U een goed plan hebt voor mijn leven. Geen angst of schaamte kan de beloften die U in mijn leven hebt gedaan tegenhouden! Ik kies voor hoop, ik kies voor het leven, ik kies ervoor om mezelf te vergeven… en ik kies ervoor om van mezelf te houden. In Jezus’ naam, amen!”.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.