Vergelijk jezelf niet langer met anderen…

IWJ FB 2.7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Vergelijk jezelf niet langer met anderen…

Iemand zei eens tegen me: “Als je de neiging hebt om jezelf met anderen te vergelijken, is het tijd om de deur naar die gedachten dicht te gooien!”

Vandaag wil ik je helpen om die deur voorgoed dicht te slaan!

Jezus vertelde ooit het verhaal van een man die zichzelf graag met anderen vergeleek.

“De Farizeeër stond daar en bad dit bij zichzelf: O God, ik dank U dat ik niet ben zoals de andere mensen: rovers, onrechtvaardigen, overspelers of ook als deze tollenaar.” Deze man hield ervan zichzelf te vergelijken met anderen, omdat hij geloofde dat zijn religie hem superieur maakte. Wat een fout! Jezus zei dat deze man terug naar huis ging zoals hij gekomen was – niet vergeven. “Want ieder die zichzelf verhoogt, zal vernederd worden en wie zichzelf vernedert, zal verhoogd worden.” (Zie de Bijbel, Lukas 18:11)

Veel mensen worstelen doordat zij zichzelf vergelijken met anderen, denkende dat anderen “beter” zijn dan zij. Mannen en vrouwen kijken naar tijdschriften met gephotoshopte foto’s en voelen zich vervolgens slecht over zichzelf. Ze zien zichzelf als lelijk, te dik, enzovoorts. Ze kijken naar de successen van anderen en zeggen tegen zichzelf: “Waarom ben ik niet zoals zij zijn?”

Jezelf vergelijken met mensen die je niet kent, van wie de foto’s zijn bewerkt – heeft dat nu werkelijk zin? In alle eerlijkheid, baat dit je of schaadt het je?

Leer in plaats daarvan jezelf te zien zoals God je ziet! Hij heeft je geschapen; Hij verlangde naar jouw bestaan. Hij heeft je uniek gemaakt, met speciale talenten. Je bent onbetaalbaar in Zijn ogen. Hij houdt heel veel van je. Je bent een diamant, een kostbare parel, een kostbare schat. Hij gaf alles voor jou, zelfs Zijn eigen leven aan het kruis!

Vandaag zegt Hij tegen je: “Ik hou van jou! Jij bent Mijn kind. Ik zegen en help je!”

Het vergelijken van jezelf met anderen helpt je niet verder. Maar het besef dat je alles in Christus Jezus hebt, kan je leven voor altijd veranderen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.