Vergeef opnieuw!

IWJ 3.9-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Vergeef opnieuw!

OPNIEUW VERGEVEN? Wat is dit, een nieuwe geloofsleer?

Juist niet! Het is een belangrijke les van Jezus.

Onlangs vertelde een van mijn vrienden mij over iemand die mij in het verleden pijn heeft gedaan, door op publiekelijk, op internet, laster over mij te plaatsen.

Hoewel ik deze persoon eerder oprecht heb vergeven en deze persoon het allerbeste wenste, kwamen gevoelens uit het verleden toch meteen weer boven. Ik raakte geërgerd en boos van binnen. Ik wilde actie ondernemen, wraak nemen. Maar God is duidelijk: wraak nemen is niet aan ons, maar aan Hem.

Gelukkig leerde God mij een belangrijke waarheid. We moeten vergeven en dan opnieuw vergeven. Op een dag benaderde Petrus, een van Jezus’ discipelen, zijn Meester. Waarschijnlijk wilde hij indruk op Hem maken en hij vroeg: “Heer, hoe vaak zal mijn broeder tegen mij zondigen en ik hem vergeven? Tot zeven keer?” Zeven keer is al vaak, maar de reactie van Jezus was verrassend: 490 keer! (Mattheüs 18: 21-22, HSV)

Zelfs als iemand ons steeds opnieuw kwetst, of herinneringen ons achtervolgen, geloof ik dat Jezus ons aanspoort om te vergeven… en opnieuw te vergeven. Dit is een bewuste keuze!

Toen ik herinnerd werd aan de pijn uit het verleden, besloot ik om deze persoon opnieuw te vergeven. Niet omdat mij opnieuw onrecht is aangedaan, maar omdat het oorspronkelijke kwaad opnieuw pijn deed. Wees moedig en kies voor vergeving.

Spreek met mij uit naar God: “Heer, herinneringen zijn weer opgekomen, en op dit moment kies ik ervoor om de persoon die me pijn heeft gedaan opnieuw te vergeven. Ik geef hem/haar over aan U en ik vraag U om elke aanhoudende pijn of bitterheid uit mijn hart te verwijderen. Ik kies vandaag voor Uw vrijheid! In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.