Begraaf de schuld en vergeef jezelf eindelijk!

Vergeving-7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Begraaf de schuld en vergeef jezelf eindelijk!

Beschuldig je ooit jezelf? Ben je steeds gericht op je eigen fouten? Het doel van de duivel is om ons voortdurend te beschuldigen. Hij wordt ‘de aanklager van de broeders’ genoemd. Degene die dag en nacht beschuldigt.

Ik hoorde in de hemel een stem luid zeggen: “God heeft redding gebracht. Alle kracht en macht zijn van God en van zijn Gezalfde. Want hij die onze broeders dag en nacht bij God beschuldigt, is op de aarde gegooid. (Openbaring 12:10, BB)

Dit plan van de vijand is niet Gods plan voor ons! Er staat geschreven: “Maar als we het aan God vertellen als we verkeerd hebben gedaan en Hem om vergeving vragen, dan vergeeft Hij ons. Dan wast Hij ons weer schoon van elke ongehoorzaamheid, zoals Hij heeft beloofd. Want Hij doet altijd wat Hij heeft gezegd.” (1 Johannes 1:9, BB)

Als je jezelf moet vergeven maar niet weet waar je moet beginnen, moedig ik je aan een stap te zetten door de volgende vier dingen te doen:

  1. Schrijf een brief aan God, vertel Hem wat je kwelt. Luister als je wilt naar dit nummer ‘For KING & COUNTRY’. Het is een mooi gebed om vergeving. Lees dan de Bijbelteksten die vergeving beloven aan degenen die hun zonden aan God belijden. (Lees Jesaja 43:25, 2 Kronieken 7:14, Spreuken 28:13)

  1. Lees over Gods zegeningen en beloftes. (Lees Psalm 103:2)
  2. Ga stap voor stap vooruit. Vraag elke dag aan God om je hart een beetje meer te genezen.
  3. Geloof dat elke dag een nieuwe dag is, vol hoop en beloften. Inderdaad, God is elke morgen weer goed voor ons! (Lees Klaagliederen 3:22-23)

Als je wilt, kun je meebidden… “Heer, U ziet mijn fouten [vertel waar je jezelf de schuld van geeft], en toch blijft U van mij houden. U wilt me ​​bevrijden van de last van mijn fouten, mijn schuld… dank U! Ik vraag U om mij te vergeven voor mijn zonden. En ik kies ervoor om mezelf te vergeven omdat U me hebt vergeven! Bedankt voor Uw vrede die op dit moment mijn hart doordringt. In de krachtige naam van Jezus, amen! “

God wil dat je vrij van alle schuld leeft en vergeving in elke onderdeel van je leven ervaart. Leef vanaf vandaag in Zijn vrede!

Zo blij dat je bestaat!

 

P.S. Zou je nog 7 dagen langer na willen nadenken over het thema vergeving? Schrijf je dan in voor het vervolg op deze serie via deze link. Dit vervolg ontvang je dan naast de andere e-mails dagelijkse van ‘Ik Wonder Jou’.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.