Veel meer dan een kind…

IWJ 25.25 [20191225]

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Veel meer dan een kind…

We vieren als christenen vandaag Jezus’ geboorte, hoewel we weten dat Jezus niet op 25 december werd geboren (herders hielden hun schapen namelijk niet in de velden in de winter). Toch is het geweldig om de geboorte van onze Redder te vieren en het is ook een geweldige kans om over Hem te praten!

We weten dat Jezus nu geen ‘kleine’ Jezus meer is. Maar wat denk je dat de mensen dachten toen Hij geboren werd. Denk eens aan de omgeving van Jozef en Maria. Wat zagen zij toen ze naar deze baby keken? Niets meer dan een kind.

Toch was deze kleine jongen de langverwachte Messias. Het Hebreeuwse woord voor Messias is mashiach, dit betekent ‘gezalfde’. In het Oude Testament werden slechts drie soorten mensen gezalfd: priesters (zie Exodus 28:41), profeten (zie 1 Koningen 19:16) en koningen (zie 1 Samuël 9:16).  

Het is vooral bijzonder om te zien dat Jezus deze drie functies tegelijkertijd uitoefent. Jezus is inderdaad priester (zie Hebreeën 7:17), profeet (Lucas 7:16) en natuurlijk koning! (zie Johannes 19:19, Openbaring 17:14).  

Toch zien we aan het begin van Zijn leven een baby in een bescheiden stal. Hij werd destijds gezien als een baby, een timmerman, als een ‘visionair’. God zag en riep een priester, een profeet en een koning! Bovenal zag God Zijn zoon. Dat is wat Jezus Zijn hele leven heeft laten zien. Hij werd wie, en deed wat, Zijn Vader van Hem verwachtte.

Wat kan jij hier vandaag mee?

Wat mensen in jou zien is in werkelijkheid niet zo belangrijk. Waar het om gaat is wat God denkt. Hij weet waar Hij je voor heeft geroepen! Het is aan jou om te worden wie God je zegt dat je bent, wat mensen ook van je denken. Het is aan jou om te groeien in de roeping die God voor je heeft. Het is een persoonlijke roeping!

Bedenk tijdens deze kerstdag dat net zoals er MEER was dan alleen een kind in die stal, er MEER in jou is dan wat anderen zien. Je bent geboren om de geschiedenis te bepalen en de wereld te veranderen door te doen wat God van je vraagt. Laat wat anderen in je zien je niet langer tegenhouden. Word wat God over jou zegt! 

Ik wens je hele fijne kerstdagen! Je bent geliefd!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter