Val jij buiten de boot? ⛵

12 december 2023

Doordat we de afgelopen dagen bezig zijn geweest met het thema ‘oordeel niet’, hoop ik dat ik kan stellen dat ik inmiddels te maken heb met ware professionals in oordeelloos leven. Als je dit nog niet onder de knie hebt, dan zullen de woorden van vandaag je zeker inspireren. 

We mogen zo’n geweldige God dienen! Hij leert ons elke dag meer over het leiden van een koninklijk leven met Hem. Oordeelloos leven is daar zeker een onderdeel van. 

Ik heb vandaag een speciale vraag voor jou:
Waarom oordeel je over anderen?
‘Gewoon…’

Precies.
We zijn het gewend.
Iedereen doet het.

Als alle mensen om je heen oordelen geaccepteerd vinden, dan val je buiten de boot als jij het niet doet. 

Laat dat nou juist niet onze sterkste kant zijn als mens: buiten de groep vallen. Dat wil je niet! 

‘Probeer ik met mijn boodschap mensen te plezieren, of God te plezieren? Probeer ik het mensen naar de zin te maken? Nee. Als ik zou proberen om mensen te plezieren, zou ik geen echte dienaar van Jezus zijn.’
(Galaten 1:10, BB)

‘Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken, namelijk op Gods manier. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.’
(Romeinen 12:2, BB)

Dit is precies wat we graag willen: op Gods manier leven. Een goed en mooi hemels leven, dat hier op aarde al begint… in je denken, in je spreken, in je gevoel. 

Jij bent in staat om als nieuw mens te leven. 

Echt! Hij helpt je. Jij hoeft de kracht hiervoor niet te bezitten, die heeft God Zelf voor jou. 

Zullen we samen bidden?
‘Op Uw manier leven is geweldig! Help mij om dit meer en meer te leren. Amen.’

Tot slot:

  • Luister vandaag extra aandachtig naar anderen en probeer niet gelijk je oordeel klaar te hebben. Een mooie uitdaging.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?