Vakantie voorbij, vlug terug …

03 augustus 2022

Alles, ik zeg A L L E S… zit weer in de tassen. Pfff … we gaan weer naar huis. De vakantie zit erop. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar de terugreis beleven wij altijd anders dan de heenreis.

We hebben meer geduld om stil te zitten, kunnen langere stukken doorrijden … kortom: ‘We ruiken de stal.’ Gaan met die banaan! Eenmaal thuis heb ik energie voor tien, maar dan komt het; de dagelijkse gang van zaken schuift als een enorme berg weer terug op m’n bordje.

Weg rust.
Weg vrede.
Welkom stress.

Heb jij dat ook?

Maar, dit jaar gaan we het anders doen!
We houden die vakantievreugde en -vrede vast. Hoe?
We nodigen God elke dag uit als onze vaste Reisgids. Elke dag.

[ De Heer zegt: ] “Ik leer je hoe je moet leven. Ik geef je raad en Ik ben altijd bij je.” Psalm 32:8 BB 

Onze God is geen stilstaande wegwijzer. Hij reist mee, zoals Hij dat ook duidelijk deed bij het volk Israël. Overdag was Zijn aanwezigheid zichtbaar in de wolkkolom en
’s nachts als een licht boven hen.

Zijn reis met jou stopt niet na je vakantie. Wees niet bang, je kunt het gewone leven helemaal aan. Hij beweegt met je mee. Hij geeft je beschutting als je het nodig hebt en schijnt bij als je geen goed zicht hebt.

Hij wordt Wijze Raadgever, Sterke God, Eeuwige Vader en Vredekoning genoemd. Jesaja 9:5 BB

God is jouw Wijze Raadgever.
Weet je je even geen raad?
Vraag Hém raad.

Zullen we samen bidden?
“Dank U voor de vrijheid die we mochten beleven. In ons hart dragen we elke dag Uw vrijheid mee. We weten raad met de dag, omdat U onze Raadgever bent. Amen.”

De laatste tip van deze ‘vakantieserie’: Start elke dag voordat je je taken begint met Hem. Zoek tussen je werkzaamheden door contact met God en sluit zeker je dag af met jouw Raadsman.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?