Vaar niet terug!

07 januari 2021

Goede voornemens lukken als je een aantal stappen durft te zetten.

Vandaag: Goede voornemens lukken als je volhoudt.

Tip: Begin met het einde voor ogen. 

We voeren de haven uit. Het was een warme dag. Het lichtblauwe water gleed langs de romp. Ik zwaaide de Italiaanse kust gedag om de oversteek te maken naar Kroatië. Vertrekken uit een haven heeft iets magisch! Het avontuur gaat eindelijk beginnen.

Aan iets beginnen is altijd heerlijk! 

Maar dan komt het… Na uren zeilen, zie ik nergens meer een kustlijn. Alles om ons heen beweegt en is inmiddels diep donkerblauw. De wind steekt op, daar midden op de oceaan komen dreigende wolken op ons af. Terug naar de haven in Italië is even ver als doorgaan naar Kroatië. 

En nu? Nu doorrrr… Geef niet op, vaar niet terug. Je weet waar je naartoe wilt. Houd moed! Laat je niet overmannen door de dreiging van de lucht en de verte die oneindig lijkt. 

De eerste week van het nieuwe jaar zit er bijna op. Hou vol met wat je zo graag prioriteit wilt geven in 2021. Ga door! 

Niet alleen ik moedig je aan om niet op te geven als je even geen uitzicht meer ziet, ook het Bijbelboek Prediker staat langs de lijn en spoort je aan:

Prediker 7:8: “Het einde van iets is beter dan het begin ervan.” (BB)

Plannen maken is goed. 

Je houden aan een plan is beter. 

Een plan afmaken is nóg beter. 

Waarom? Omdat genieten van het einde van dat wat je hebt bereikt, zoveel mooier is dan de schoonheid van beginnen.

Deze Bijbeltekst is speciaal voor jou: “Vergeet niet wat Ik tegen je heb gezegd: ‘Wees vastberaden en vol vertrouwen!’ Wees dus nooit bang. Want Ik, je Heer God, ben met je, waar je ook gaat.” (Jozua 1:9, BB)

Hou vol!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?