Uit welke schaduw mag jij stappen?

07 april 2022

Ik ben op een feestje. Ineens zegt iemand:  “Jij bent toch spiritueel?” 

Ik kijk diegene aan en denk: “Dit is nou niet echt hét moment om op een kratje te gaan staan en het evangelie van voor naar achteren uit te gaan leggen…maar mijzelf zijn, is prima.” Dan antwoord ik: “Ja, klopt. Ik ben zelfs heel spiritueel. Ik geloof in God.”

Uit de schaduw stappen is heerlijk! 

Zeker als de zonnestralen je gezicht verwarmen.
Daar knap je van op. 

Uit welke schaduw mag jij stappen?
Durf jij uit de schaduw te stappen en iets groots voor Jezus te doen?
Durf jij jouw geld, macht, prestige en invloed hiervoor te gebruiken? Ook al kan dat betekenen dat je daarmee alles en iedereen tegen je krijgt?

Jozef van Arimathea was rijk en machtig. Lid van het Sanhedrin, het Joodse gerechtshof.
Hij stapt naar voren en durft. Dat kon betekenen dat hij belachelijk zou worden gemaakt, misschien zelfs gestraft. Hij uitte zijn liefde in actie.

“Toen het avond was geworden, kwam er een man bij Pilatus. Hij was een leerling van Jezus en heette Jozef. Hij was een rijk man uit Arimathea. Hij vroeg aan Pilatus of hij Jezus mocht begraven. Toen gaf Pilatus het bevel dat ze Jezus’ lichaam aan deze Jozef moesten meegeven. Jozef nam het lichaam en wikkelde het in linnen doeken. Hij had voor zichzelf een nieuw graf in de rotsen laten uithakken. Daar legde hij Jezus in. Daarna rolde hij een grote steen voor de ingang van het graf en vertrok.” (Matteüs 27:57-60, BB)

God voorzag in alles. Jezus had geen natuurlijke bezittingen gespaard om een begrafenis te regelen of om een graf te bezitten. Hij leefde in vertrouwen. God voorziet en gebruikt het leven van Jozef van Arimathea, een rijke man.

Als God je roept, rust Hij jou toe,
om volledig degene te zijn, die je mag zijn.

Zullen we samen bidden?

“Help mij, Heer, om uit de schaduw te stappen. Help mij om moediger het leven, waar U mij voor geroepen heeft, te leven. Ik heb Uw hulp zo nodig. Amen.”

  • Jouw leven is krachtig als je uit de schaduw stapt.

Vragen:

  1. Welke schaduw bedekt jou al te lang?
  2. Op welk gebied in jouw leven wil jij graag uitstappen?
  3. Wat heb je nodig om dit te durven?
  4. Jozef gaf wat hij kon doen. Wat zou jij kunnen geven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?