Trots is lastig los te laten

27 maart 2022

 

Ik gooi een stok en onze bejaarde hond Coco rent er naar toe. En dan komt het! Hij pakt de stok met zijn bek, bijt er stevig in en gooit zijn kop omhoog. De trots druipt van hem af.

En loslaten?
Ho maar, echt niet.

Dè truc om hem te helpen loslaten:
hou een bakje yoghurt voor zijn neus en…. lossss

Wat moet jij voor je neus krijgen,
wil je los kunnen laten?

Als jij trots bent op wie je bent, wat je hebt, het werk dat je doet, de kleding die je draagt, de vrienden die je hebt, het huis waar je in woont, jouw goede inzicht in alles…dan zul je dat niet snel loslaten.

Geef je trots over aan God
en laat God trots zijn op jou!

“Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken, namelijk op Gods manier. Dan zullen jullie ook anders gaan leven…vind jezelf niet belangrijker dan je bent. …” (Romeinen 12:2-3, BB)

Laat jouw overtuiging los
en omarm Gods overtuiging.

Het is vandaag zondag.

Een geweldig dag om in alle rust terug te blikken op afgelopen week en los te laten, wat je zeker de komende week niet mee wilt nemen.

Ik daag je uit om met open handen je dankbaarheid te uiten en van God te ontvangen wat Hij je de komende week wil gaan schenken.

We zijn samen op weg naar Pasen. We vervolgen onze zoektocht naar hoe we sterker kunnen worden in tijden van lijden. Ga je met me mee?


De afgelopen week hebben we de derde week van de 40-dagentijd samen doorlopen en kijken we uit naar week 4 op weg naar Pasen. Hoe kun je krachtig leven in tijden van lijden?
Jouw leven wordt krachtig:

Tip 1
Als je Jezus regelmatig in de ogen kijkt. Jezus legt zijn menselijke rechten af, omdat Hij recht op Zijn hogere doel afgaat.

Tip 2
Als je je omstandigheden klein maakt en God groot.
Als jij Jezus in de steek laat, laat Hij jou nooit in de steek.

Tip 3
Als Jezus’ lijden jouw lijden mag verzachten.

Tip 4
Als je berouw durft te tonen en vergeving kunt ontvangen. Als je struikelt over je eigen fouten, weet dat God je opvangt.

Tip 5
Als gelooft dat Jezus jou heeft verlost van elke schuld.

Tip 6
Als je in je wanhoop vlucht naar God. Jezus liefde voor elke mens
is onmenselijk groot… ook voor jou.

* Lees voor de verdieping van de tips, de overdenkingen van afgelopen week nog eens door. Maar de komende week gaan we nog meer parels ontdekken in onze reis op weg naar Pasen. Met weer 6 nieuwe tips om krachtig in het leven te staan… ondanks alles.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?