Train jij? ?️‍♀️

26 mei 2021


Ik loop hard. Tenminste, zo noem ik dat. Mijn boys zeggen dat ik ‘jog’. Of misschien beter geformuleerd: “Mam, je doet aan snelwandelen.” 

Hoe dan ook: ik ren. Met echte hardloopschoenen aan, een trainingsbroek met drie witte strepen aan de zijkant, kun je mij ontdekken in het bos. ’s Morgens vroeg. 

Om het leven te kunnen leven wat ik nu doe, moet ik trainen. Ik moet zorgen voor een goede conditie. Mijn hart tikt niet altijd in het juiste ritme. Daar slik ik bètablokkers voor en die zijn een rem op mijn energie. Om dus aardig op dreef te kunnen zijn tijdens mijn dag moet ik wel. Ik ren dus…

Het leven is niet anders. 

En het goede nieuws is:
Hij heeft de belangrijkste stappen al voor jou gezet. Jezus wil namelijk alle zwaarte van je rug afnemen. Hij wil het voor je dragen, waardoor jij lichter door dit leven kunt ‘rennen’ of ‘vliegen’.

Wat maakt het leven voor jou zwaar? 

Vraag jij jezelf af: “Hoe moet ik leven?”
Dan wil ik vandaag aan jou vragen:

  • Welke last draag je mee?
  • Waar loop je telkens tegenaan?
  • Waar heb je last van?

Jezus zegt: “Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” (Matteüs 11:28, BB)  

Zullen we samen het volgende uitspreken?
“Vandaag wordt het een mooie dag! Ik heb U lief en boven alles heeft U mij lief. Zo bijzonder, een wonder! Ik dank U dat U meegaat bij elke stap die ik zet. Dat het voor U niet belangrijk is of ik jog, ren, slof, drentel, wandel of vlieg… U moedigt mij ook vandaag aan om ervoor te gaan. Ik kies ervoor om te wandelen met U. Dank U!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?