Toen was ik echt bang…

16 januari 2024

We gaan met een gondel naar boven. Het sneeuwt. Ik zie geen hand voor ogen. Waarom gaan we in een sneeuwbui de zwarte piste af? Kan iemand mij vertellen wat daar leuk aan is? Mijn boys hebben daar een heel kort antwoord op: ‘Mam, dat is leuk. Punt.’ 

Heb je nog nooit geskied… de zwarte piste is de moeilijkste, meest steile berg waar je vanaf kunt skiën. Tenminste… dat hoop je.

Ik roep dan al vanuit de gondel: ‘Moet dit echt? Ik zweet peentjes!’

Dan weet iedereen hoe laat het is. Hou dat moedertje van ons in de gaten, want die gaat gillen of ze verstilt zodanig, dat we angstig gaan vragen of ze nog wel kan ademen. Maar eenmaal boven heb ik geen keus:

Ik moet. IK MOET!

Op welk moment in jouw leven, of misschien wel vandaag, kun jij geen kant meer op? Je ziet nagenoeg niet wat je moet doen, maar je weet: 

Ik moet.
Angstig of niet.

  • Ik moet die mail beantwoorden.
  • Ik moet ‘nee’ zeggen.
  • Ik moet dat telefoontje plegen.
  • Ik moet mijn team informeren.
  • Ik moet de deur van mijn onderneming definitief sluiten.
  • Ik moet… 

Bang dingen moeten doen… Elke dag weer.
Wat een zegen, dat je alles niet alleen hoeft te doen!

God belooft jou
dat Hij je niet in de steek laat.

‘“… Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.”’
(Hebreeën 13:5, BB)

De reden waarom ik toch die zwarte piste af ga, is omdat ik niet in de steek gelaten wil worden door mijn boys. Alleen door een gebied skiën, waar elke helling wit is en elke bocht er precies hetzelfde uitziet, vraagt om moeilijkheden. Zeker bij mij. Ik weet nooit waar ik ben, laat staan dat ik weet waar ik naartoe moet. 

Daarom, met de kennis dat je geen enkele stap alleen hoeft te zetten:

Jij durft meer dan je denkt.
Jij kunt meer dan je gelooft. 

In de gewone dagelijkse zaken die je moet regelen mag je op God vertrouwen. 

Zet met kracht die scherpe bocht in, rem op tijd, maar ga die ‘zwarte piste’ af. Al gil je de hele piste bij elkaar of kun je geen woord meer uitbrengen, jij komt beneden en… je bent niet alleen.

Bibberend mag je vol goede moed deze dag tegemoet treden.
Want… God verlaat je niet. Hij is bij je.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel, dat U altijd bij ons bent… ook als we bang zijn. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat doe jij als je onder spanning staat?

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?