Tijd is geld… ⏱️?

27 januari 2021


Het meest waardevolle dat je hebt, is tijd. Bewaak jouw schat, jouw tijd!

Mijn moeder in het verpleeghuis weet niet meer welke dag het vandaag is. Is dat erg? Nee hoor, geen punt. Ik heb tegen haar gezegd: “Voor jou is het elke dag zondag! Jouw beste dag!”

Zij heeft de tijd en de tijd heeft haar bijna ingehaald. Haar dagen vliegen voorbij en soms lijkt een dag een eeuwigheid.

Als je iets sowieso niet kunt vasthouden, dan is het de TIJD. 

Als iets zeer kostbaar is in jouw leven, dan is het TIJD.

Wat doe jij met jouw kostbare levensTIJD? Waar mogen de seconden, minuten en uren van jouw dag aan besteed worden?

“Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een TIJD.” (Prediker 3:1, BB)

Manage jouw tijd door jouw prioriteiten helder af te bakenen. Ik zal een voorbeeld geven:

Mijn zoon had pianoles. Als hij elke dag een kwartier serieus speelde, kende hij zijn les voor de volgende keer goed, maar als hij niet elke dag die 15 minuten investeerde in piano spelen, bakte hij er na een week niets van. Meestal ging hij dan nog snel een kwartiertje voor de les oefenen, met wel enig resultaat, maar zo word je natuurlijk geen Mozart. 

Eén keer per week een kerkdienst bekijken of beluisteren, is geweldig mooi, maar wat een verandering gaat er plaatsvinden als je elke dag bewust tijd neemt voor God.

Wil jij minder ingewikkeld leven? Kijk dan vandaag naar jouw tijdsinvestering. 

Tijd samen met God maakt je leven minder ingewikkeld.

“Het einde van alle dingen komt al bijna. Wees dus verstandig en houd je hoofd erbij. En blijf vooral bidden.” (1 Petrus 4:7, BB)

Zullen we samen bidden? “Heer, U heeft de tijd voor mij. Dank U daarvoor. Help mij om mijn dag altijd met U te beginnen en in de loop van de dag tijd te nemen om met U te spreken. Tijd met U maak ik een prioriteit. Help mij alstublieft hiermee. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?