Terwijl ik een hartscan krijg …

25 oktober 2022

Het is zaterdagmiddag. Ik parkeer mijn auto en loop in de zon over de stoep. Door de draaideur van het ziekenhuis ga ik naar binnen. Ik ken de weg. Kort daarna lig ik op zo’n blauw onderzoeksbed en worden er plakkers rondom mijn hart bevestigd. Stap voor stap gaat de scanner er langs. Mijn hartslag galmt door de ruimte en af en toe slaat hij over.

Ik wil hier helemaal niet zijn,
maar mijn huisarts dacht daar anders over.

Dan vraag ik:
‘En? Sluit mijn hartklep een beetje netjes? Of mag u dat niet zeggen?’
‘Nee, hij sluit niet goed, maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen.’

Eenmaal thuis zit ik op een stoel in de tuin en de tranen lopen als vanzelf over mijn wangen.

De afgelopen dagen heb ik met je gesproken over de kracht van onze woorden.
Weet wat je zegt!
Maar … ik weet nu even niets te zeggen.

Allerlei doemscenario’s gaan door mijn hoofd.
Ken je dat?

Dan spreid ik mijn handen en spreek:
‘Hier is mijn hart Heer! Ik vertrouw U.’

De tekst uit Jesaja 43 komt in mijn gedachten:
‘Als je door het water gaat, zal Ik bij je zijn.
Als je door rivieren gaat, zul je niet weggespoeld worden.
Als je door het vuur gaat, zul je niet verbranden.’ Jesaja 43:2 BB

Kortom:
In ons leven kan het water ons tot aan de lippen staan, kunnen we ons overspoeld voelen, en kan het te heet onder onze voeten worden, maar God belooft iets groots:

God is bij je!

Het uitspreken van Zijn woorden brengt LEVEN in situaties die:

  • beangstigend;
  • veroordelend;
  • bedreigend;
  • vernederend;
  • of zorgwekkend zijn.

Spreek jouw leven tot LEVEN.
Laat Zijn woord jouw woord zijn.

Zullen we samen danken?
“Wij mediteren niet op de woorden van mensen, maar mediteren op Uw Woord. We spreken Uw Woord uit over ons eigen leven en het leven van degenen die ons lief zijn. Wij zijn zo dankbaar dat U bij ons bent. Altijd. Overal. Amen.”

Inmiddels heb ik meerdere onderzoeken gehad en gaat het nog niet zo goed. Vandaag word ik opnieuw onderzocht. Dan wordt er gekeken of mijn hart door de nieuwe medicijnen kleiner is geworden en mijn hartklep beter sluit. Dank je wel voor je gebed. Wat heerlijk dat voor onze God niets onmogelijk is!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?