Stop op tijd met knippen!

14 september 2021

 

Ik knip mijn jongens. Bij deze zin, begin jij misschien al te knipperen met je ogen. Nooit aan beginnen! Kan niet goed gaan ?

Je hebt helemaal gelijk.

Als ik begin met knippen hebben ze nog lang haar. Klopt. Dat is ook de reden dat ik moet gaan knippen, maar wanneer is het klaar? Als ik rechts iets heb weggeknipt, moet het wel met links kloppen. Als ik links iets te veel heb weggehaald, moet ik rechts weer bijstellen.

Hoe lang kun je hiermee doorgaan? Net zolang totdat een rigoureuze actie met de tondeuse noodzakelijk wordt…

We knippen onszelf ook zo vaak te veel.

We gaan maar doorrrr….
Dat kan ook nog wel even…
Ja, hoor, doe ik wel…
Nee joh, geen probleem…

Vandaag sprak ik iemand die te kort is geknipt. De tondeuse kwam er zelfs niet aan te pas. Het scheerapparaat was er over gegaan. Compleet kaalgeplukt. Geen energie meer over. Tranen met tuiten. Ik kan niet meer. 

Mag ik je vandaag bemoedigen en jou vertellen, dat je soms ook mag… loslaten? Zo moeilijk, maar ook zo bevrijdend. 

Jij hoeft de wereld niet te redden.
Dat heeft Jezus al gedaan. 

“Ook weet Hij precies hoeveel haren jullie op je hoofd hebben. Wees niet bang!” (Lukas 12:7, BB) 

Ik moedig je aan om los te laten, wees niet bang.
Vertrouw op God, net als Jabes deed!

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel dat we ons leven in Uw handen mogen leggen. U weet wat U doet. U moedigt ons aan om los te laten en het aan U over te laten. Dat willen we zo graag meer en meer leren. Help ons, Heer. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?