Stond Jezus vroeg op? ⏰

12 december 2020


Hoe start jij je dag?
Bij welke groep pas jij het beste?

Groep A:
Om half zeven gaat de wekker.
Je gooit gelijk de benen uit bed en springt de dag tegemoet.

Groep B:
Om half acht gaat de wekker.
Jouw arm maakt een automatische beweging naar links en de wekker houdt z’n kop. Tien minuten later meldt hij zich weer. Jouw arm maakt weer een juiste zwaai en pats! Raak… de wekker zwijgt. 

Groep C:
Om half negen gaat de wekker.
Je rekt je uit en draait je nog een keer om. Heerlijk! Slapen is goed voor een mens, dus vandaag ga je nog even je topscore halen.

Pas jij het beste bij groep A, B of C?

En Jezus?
Bij welke groep past Hij, denk je?

Jezus heeft de tijd.
Nergens lezen we dat Jezus haast heeft.
Je zou dus kunnen verwachten dat Hij ook geen haast heeft om uit bed te komen. Hijzelf is immers de bron van rust. Dus een beetje snoozen zou wel passend zijn. Zelfs in een storm slaapt Hij heerlijk door…

“’s Morgens heel vroeg, toen het eigenlijk nog nacht was, ging Jezus naar buiten. Hij ging naar een eenzame plek om te bidden.” (Markus 1:35, BB)  

Jezus stond op “toen het eigenlijk nog nacht was”. Dat noem ik vroeg!
En Hij nam die tijd om te bidden. Als zelfs Jezus gebed nodig had, zou het dan ook ‘healthy’ voor jou zijn? Wat denk je?

Wat zou er in jouw leven gebeuren als je elke dag een kwartier eerder uit je bed springt en dan gaat bidden? Bedenk eens drie positieve effecten van zo’n actie. 

1….Sela (pauze)
2….Sela (pauze)
3….Sela (pauze) 

Ik daag je uit om de komende drie dagen de wekker een kwartier eerder te zetten en gelijk je bed uit te stappen… om te bidden. Doe je mee?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?