Stille zaterdag: Nog een donkere dag…

03 april 2021


Vandaag is het Stille Zaterdag, de dag die volgt op Goede Vrijdag. Het is de dag voor Pasen en de laatste dag van de 40-dagentijd waarmee we ons voorbereiden op het paasfeest. De afgelopen 40 dagen hebben we samen opgelopen en gekeken naar het leven van Jezus door de ogen van Markus. Ik vond het een bijzondere tijd en ben opnieuw verwonderd over het leven van Jezus en het ongelooflijke wonder dat Hij bracht. Hoe heb jij de afgelopen weken beleefd? Laat het me weten!

Drink jij elke dag minstens 1,5 liter water? Gezond voor je! Je weet het, maar soms is je dag voorbij en denk je: “Huh, bijna niets gedronken…” Je krijgt dorst. 

Ik wil vandaag nog even terugblikken op de laatste uren van Jezus voordat Hij gekruisigd werd. Hij had sinds de laatste maaltijd met Zijn vrienden niets meer gedronken. Hij had dorst.

De beker van alle verdriet, al het lijden, alle eenzaamheid had Jezus geaccepteerd in Gethsemane. Hij koos ervoor om deze leeg te drinken. Hij weigerde elke vorm van verdunning in deze beker van bitterheid.

Terwijl Hij voortdurend een slokje pijn doorslikte, sprak Jezus: “Vader, vergeef het hun. Want ze weten niet wat ze doen!” (Lukas 23:34, BB)  

“Toen riep Jezus luid: “Eloï, Eloï, lama sabachtani!” Dat betekent: ‘God, mijn God, waarom heeft U Mij verlaten?’” (Markus 15:34, BB) 

En toen werd het donker. Aardedonker. 

Heb jij je wel eens verlaten gevoeld? Verlaten door je partner, je moeder, je vader? Wat is het dan donker om je heen…

Jezus’ Vader verliet Hem op het aller, aller, aller moeilijkste moment in Zijn leven. Alle donkerte van de hele wereld absorbeerde Jezus op dat moment. 

We wandelen samen al dagen met Jezus en nu staan we op deze donkere dag STIL. Jezus daalde af naar de diepe duisternis, zodat wij in het LICHT kunnen leven. 

Zullen we samen bidden? “Heer, wij zijn U zo dankbaar! Als het donker in mijn leven is, mag ik weten dat U mij in het LICHT brengt. Dank U. Ik ben er stil van. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?