Stelt God je op de proef?

24 januari 2021


“God stelt mij op de proef”, zeg je. Je gaat door een moeilijke tijd. De verleiding om te vluchten in gewoontes waarvan je weet dat die niet goed voor je zijn, is groot. Je hebt ontspanning nodig en zoekt deze niet door naar God te vluchten, maar te vluchten in patronen waarvan je eigenlijk weet… “op de lange termijn ga ik hier echt niet ‘blij’ van worden.” Integendeel…

“Ja maar, God stelt mij op de proef!”

Diep van binnen ben je overtuigd dat God je test om te kijken of je wel oprecht genoeg bent. Of je wel waardig genoeg bent om Zijn kind te zijn. Diep van binnen draag je de overtuiging dat je je uiterste best moet doen, wil je bij God in een goed daglicht komen.

Maar, is jouw overtuiging ook Gods overtuiging? Wat zegt de Bijbel?

“Maar je mag nooit zeggen dat Gód jou op de proef stelt. Want God kan niet door het kwaad verleid worden om iets slechts te doen. En Hij doet Zelf ook niemand kwaad om iemands geloof op de proef te stellen.” (Jakobus 1:13, BB)

Hoe komt het dan dat je in verleiding komt? Het antwoord vinden we als we verder lezen in Jakobus…

“Maar elke keer als je in de verleiding komt om het verkeerde te doen, komt dat doordat de verlangens van je oude ‘ik’ aan je trekken. Ze proberen je mee te slepen. Als je je daar niet tegen verzet, word je uiteindelijk inderdaad ongehoorzaam aan God.” (Jakobus 1:14-15, BB)  

Wat moet je doen? Verzet je tegen verleiding. Doorbreek gewoontes en oefen stap voor stap nieuwe gewoontes.

Je hoeft hier niet alleen doorheen. God is bij je. In jouw woestijn komt Hij naar je toe. Vergeet vandaag in ieder geval niet dat je Zijn geliefde kind bent. Hij weet dat het moeilijk voor je is, maar… houd moed. God is goed voor jou!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?