Sta jij strak van de stress?

02 mei 2023

Kun jij genieten van een storm? Voor mij is er één moment waarop ik de storm waanzinnig vind. Dat is het moment waarop de metershoge golven op de rotsen slaan. De schuimkoppen spatten uit elkaar. Spectaculair! Ik kan het niet helpen, maar ik ga dan altijd gillen: ‘Wow, kijk nou! Niet normaal!’

Wat je daar dan aan de oppervlakte ziet, is een stressvolle gebeurtenis, maar je weet dat de zee op haar onderste lagen niet onder de indruk is van al dat kabaal. Zij stroomt evenwichtig door. Weer of geen weer.

In (Johannes 14:27, BB) zegt Jezus: “Ik geef jullie míjn vrede.”  

Jij hebt vrede. Jezus leeft in jou. Vrede is in je. Als je je leven aan God hebt gegeven, mag je weten dat Hij zelf in jouw leven woont. Dat belooft Hij. 

Zijn diepe vrede is dus ook in je. Weer of geen weer; bij storm, regen of zonneschijn … Er blaast altijd wel ergens een stormwind om ons heen. Hoe onze omstandigheden ook zijn, we kunnen verzekerd zijn van een rustig hart.


Toch moeten we eerlijk zijn. Voor sommigen is het lastiger dan voor anderen om die vrede en rust in ons hart te vinden. God heeft ons allemaal verschillend gemaakt. Misschien vind je dat oneerlijk, maar toch heeft iedereen zijn eigen struggles om mee om te gaan.

Geloof je dat Zijn vrede in je woont?

Als je vol stress bent, weet dan dat Zijn vrede nog meer kan betekenen voor jou. Die onderstroom is daar en blijft daar, ook al beuken de grote golven tegen de rotsen en is het een stressvolle toestand. Zijn rustige onderstroom is in jou! Geloof je dat?

Ik wens je toe dat je vandaag in een stressvolle situatie mag bedenken hoe veel groter Gods vrede is. Breng alles bij Hem en ontvang Zijn rust.

Zullen we samen bidden?
Heer, als ik strak van de stress door mijn dag ren, wilt U mij dan helpen om te merken hoeveel vrede U in mij hebt gelegd. Uzelf, de bron van Rust en Vrede woont in mij. Ik hoef dus niet ver te zoeken. Dank U dat U zoveel geduld met mij hebt! Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?