Spring!

20200612 Tekst W.6.10 - Loslaten 3

Kun jij degenen loslaten die je lief zijn?

Waarom duwt een adelaar zijn kind uit het nest, waardoor het meters naar beneden valt? Welke moeder doet dit? Waarom? 

Ik zie het al voor me: Mijn zoon kan redelijk op eigen benen staan en ik zet op een ochtend zijn tassen bepakt en bezakt buiten de deur. Ik duw hem naar buiten en zeg: “Je kan het!” Dan moet je wel heel veel vertrouwen hebben in de flexibiliteit, vaardigheid en volwassenheid van je kind. 

Maar God heeft zoveel vertrouwen in jou!

De jonge adelaar valt, nadat hij uit het nest is geduwd, de eerste meters naar beneden. Maar zodra hij enigszins doorheeft wat er aan de hand is, gaan als vanzelf die kleine vleugeltjes heen en weer. De snelheid die hij inmiddels in zijn val heeft gemaakt, kan te krachtig zijn voor de zwakte van zijn nog jonge vleugels. En dan? Zodra moeder ziet dat haar jong te pletter dreigt te vallen op de onderliggende rotsen, neemt ze een duikvlucht en vangt het jong op met haar krachtige vleugels. 

Je mag weten dat God je onder Zijn vleugels draagt. Hij is jouw Beschermer, jouw Bewaarder. Waar ben je bang voor? Spring! Hij vangt je op. Als Hij je inspireert, durf dan om stappen te ondernemen.

  • Durf de sprong te wagen om te gaan vergeven.
  • Durf de sprong te wagen om te gaan vertrouwen.
  • Durf de sprong te wagen om genezing te verwachten.
  • Durf dat bedrijf op te zetten, waarvan jij weet dat dat jouw grootste droom is.

Durven is loslaten. Dat loslaten wat tot nu toe zo veilig voor je is.

Spring! En ontdek dat Hij jouw vangnet is. Mag dit bericht de duw in jouw rug zijn om niet te blijven staan waar je nu bent, maar de sprong te wagen. Je kan het!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.