Spreek liefdevolle woorden!

20200324 Gods doel-6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Spreek liefdevolle woorden!

Het boek Spreuken staat vol met goed advies voor ons dagelijks leven, of het nu gaat over relaties, onze manier van leven of over de keuzes die we maken. 

Spreuken 15 leert ons hoe we het beste kunnen omgaan met boosheid. Iets waar we allemaal elke week wel mee te maken hebben. Er staat: “Met een vriendelijk antwoord kalmeer je iemand die woedend is. Maar met beledigende woorden maak je hem juist kwaad.” (Spreuken ‭15:1‬, ‭BB‬‬)

Met Gods hulp kun je op een lieve en vriendelijke manier antwoorden als mensen je beledigen. Vraag God om de kracht en de woorden die je moet zeggen en laat je niet beheersen door je boosheid. Zo kun je de mensen om je heen liefhebben. 

Een andere prachtig principe staat in Jakobus 1:19-20: “Onthoud goed, lieve broeders en zusters, dat iedereen goed moet luisteren, maar niet te gauw iets moet zeggen. Word ook niet te snel boos. Want boosheid staat je vriendschap met God in de weg.” (‭BB‬‬)

Als je deze woorden in je hart bewaart, zal je jezelf en je emoties niet alleen beter kunnen beheersen, maar groei je ook in liefde en geduld. God kan vrede brengen in situaties waar eerst boosheid de baas was. 

Ik daag je uit om vandaag en de aankomende dagen niet te snel te zijn met spreken. Spreek liever op een liefdevolle en vriendelijke manier. Zoals Toby Mac in dit lied zingt, speak life! Dat is een prachtige manier om lief te hebben.

Ik bid dat je mond gevuld zal zijn met woorden vol vrede en liefde en dat je woorden genezing zullen brengen. Wees een ambassadeur van Gods liefde!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter