Spreek jij graag met God?

28 januari 2024

Onlangs ging ik naar een feest van onze buurvrouw. De volgende vraag kreeg ik vaak: ‘Hoe gaat het nu met je?’ Tja, wat zeg je dan. ‘Ga er even bij zitten, dan zal ik vertellen hoe het met mij gaat, want dat is een heel verhaal met dat hart van mij.’

Nee, natuurlijk zeg je dat niet, maar wat dan wel? 

Soms antwoordde ik: ‘Zolang mijn hart in een keurig ritme slaat, hoor je mij niet klagen.’ Ook best een goed antwoord, al zeg ik het zelf. 

Maar soms keek iemand mij vol aandacht aan: ‘Hoe gaat het met je?’ Dan volgde er een ander antwoord. ‘Ik moet nog veel op de bank liggen of in bed. Ik hou een hele dag ‘op zijn’ niet vol.’

God kijkt jou op dit moment ook aan. 

‘Hoe gaat het met je’

Wat zeg je dan?
Geloof je dat Hij oprecht geïnteresseerd is of is Zijn vraag een formaliteit? 

Vaak reageren we op Hem alsof het een vraag is van een verre kennis die even contact zoekt. Maar vergis je niet. Jouw God, Degene aan wie jij je leven hebt gegeven, kijkt je aan en ziet je ook. Hij weet hoe het met je gaat, maar Hij hoort zo graag je stem. Hij wil niets liever dan dat jij Hem jouw verhaal toevertrouwt, zodat er een gesprek is van hart tot hart. 

Durf je jouw verhaal aan God te vertellen?
Heb je zin om je verhaal aan God te vertellen?
Heeft het zin om het aan Hem te vertellen?

Contact met God
is contact met de Hemel!

Als je Mij om hulp roept, zal Ik je antwoorden. Ik zal je grote en geweldige dingen laten zien, waarvan je nu nog niets weet.’ (Jeremia 33:3, BB) 

Zullen we samen bidden?
‘Als we deze tekst lezen, begrijpen we van onszelf niet dat we niet een veel grotere verwachting hebben van ons gebed. U ontmoeten, resulteert in geweldige dingen die U zult laten zien, waarvan wij nu nog niets weten. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat moet je hoognodig met Hem gaan bespreken?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?