“Sorry dat ik besta…”

IWJ FB 2.12

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | “Sorry dat ik besta…”

Laatst hoorde ik iemand zeggen: “Sorry dat ik besta…” Ik was verbaasd, maar toch…

  • Veel mensen denken dat hun leven nutteloos is. Maar God heeft een plan met hun leven. Hij heeft plannen vol vrede en een hoopvolle toekomst voor hen! (De Bijbel, Jeremia 29:11)
  • Veel mensen houden niet van zichzelf. Maar Jezus heeft gezegd dat je je naaste moet liefhebben als jezelf. (De Bijbel, Mattheüs 19:19) Is dat niet ongelooflijk? Het is de wil van God dat we van onszelf houden!
  • Veel mensen kregen als kind niet te horen dat ze waardevol zijn. In plaats daarvan werden ze beschadigd met negatieve opmerkingen, zoals: “Je bent nergens goed voor”, “Je kunt niets…”, “Je zult nooit slagen”. Maar God zegt tegen hen: “Jij bent Mijn geliefde zoon / dochter. Ik geniet van jou!” (zie de Bijbel, Mattheüs 3:17, BB)
  • Tegen mensen die zwak zijn, lijden aan een ziekte of in moeilijke situaties zitten zegt de Almachtige God: “Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.” (De Bijbel, Jesaja 41:10, BB)
  • Veel mensen worden overmand door schuld en schaamte. Maar Jezus kwam om hen leven te geven in overvloed! Er is geen veroordeling voor degenen die bij Jezus Christus horen! (De Bijbel, Romeinen 8:1)
  • Velen vergelijken zichzelf met anderen en denken dat ze minder vaardig, minder goed of minder getalenteerd zijn dan anderen. Maar God heeft hen uniek geschapen! God wil hen moed en kracht geven! De Bijbel zegt: “Met God zullen wij krachtige daden doen; Híj zal onze tegenstanders vertrappen.” (Zie De Bijbel, Psalm 60:14)
  • Velen zijn fysiek, spiritueel en emotioneel misbruikt. Zij hebben het vertrouwen in zichzelf, anderen en God verloren. Maar onze Hemelse Vader is vol liefde voor hen. Hij verlangt ernaar om mensen van binnenuit te herstellen! Hij zal hen nooit verlaten of in de steek laten. (zie de Bijbel, Jozua 1:5)

Kom je jezelf tegen in deze lijst? Als dat zo is, zeg dan niet “Sorry dat ik besta”. God zal je genezen en bevrijden – Hij heeft het beste met je voor!

En als je iemand tegenkomt die zich lijkt te verontschuldigen voor zijn of haar bestaan, kijk die persoon dan met liefde aan en bemoedig hem of haar. God heeft geweldige toekomstplannen voor ons!

Bid vandaag met mij mee: “Heer, ik kies ervoor om mij nooit meer te verontschuldigen voor mijn bestaan. Ik heb spijt van de momenten dat ik dat wel deed. U heeft mij gemaakt! U houdt van mij en ik geloof dat U een goed plan met mijn leven heeft. Geen angst of schaamte kan de beloften stoppen die U over mijn leven uitgesproken hebt! Ik kies voor hoop, ik kies voor het leven, ik kies ervoor om mezelf te vergeven… En ik kies om van mijzelf te houden. In Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Demy op 15 januari 2019 om 12:38 am

    Prijs God