Slik jij leugens over je leven?

20200625 W.6.21 - Loslaten 9

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Slik jij leugens over je leven?

Een paar dagen geleden schreef ik je over de hond van onze buren, Rembrandt. Een schattige Labradoodle, maar hij als hij iets in zijn bek vastpakt, laat hij het niet meer los…

Nu krijg ik net een appje dat Rembrandt een boodschappentas in zijn bek heeft. “Prima, toch!”, zou je zeggen. “Loop gelijk door naar de plaatselijke supermarkt, hang een boodschappenlijstje aan zijn nek en wens hem succes!” Zoiets. Dat zou heerlijk zijn in een tijd als deze, waarin we zoveel mogelijk elk supermarktbezoek proberen te vermijden.

Maar Rembrandt kent zichzelf niet. Hij is een hond. Hij is niet gemaakt om boodschappen te halen. Hij moet kwispelend een balletje halen en weer terugbrengen, blaffen bij onraad, en slapen als dat nodig is. Hij moet niet kauwen op boodschappentassen en vasthouden. Niet te doen…

Terwijl ik dit typ, stuurt mijn buurvrouw mij ineens een volgend appje (echt waar). “Het kwaad is geschied. Rembrandt heeft een deel van de boodschappentas doorgeslikt.” Huh?!

Het is mij duidelijk… Rembrandt kent zichzelf niet. Hij is hond. Punt. Hij is niet gemaakt, niet bedoeld, niet bestemd om op boodschappentassen te kauwen.

Hoe is dat bij jou? Kauw jij op dingen waar je niet op hoort te kauwen? Geloof jij leugens over jezelf die je niet kunt loslaten? Of nog erger: Welke leugens slik jij door en zitten in je binnenste?

 • De leugen dat je niet geliefd bent door God?
 • De leugen dat God voor jou geen mooi levensplan heeft?
 • De leugen dat jouw leven vol schuld, schaamte en ongeluk zal zijn?

Slik het niet! Daar ben je niet voor gemaakt.

God belooft dat Hij een hoopvolle toekomst voor je heeft. Hoopvol voor jouw leven, voor je gezin, voor je werk, voor je relaties, voor je denken. Kortom: Een hoopvolle toekomst, zoals dat in Jeremia 29:11 staat: “Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.” (BB)

Kauw daar maar eens goed op. En slik deze hoopvolle boodschap lekker door!

P.S. Terwijl ik de laatste woorden typ, stuurt mijn buurvrouw nog een appje. De tas zelf is weer terecht, maar het hengsel zit nu in zijn maag. Ze hebben hem eten gegeven en wachten het even af… Wordt vervolgd… Rembrandt, ons wondertje!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Cynt op 25 juni 2020 om 5:04 am

  Wat mooi weer! Pas werd ik ook bepaald door iemand die voor me bad, bij Jeremia 29:11, over een hoopvolle toekomst! Zo bijzonder dat De Heer mij weer persoonlijk raakt en tot me spreekt! Mooi dat “IWJ”, zó, met De Heer, deze overdenkingen samenstelt! HALLELUJAH

  Én, zeker, we hoeven de leugen niet te slikken, maar mogen de leugen herkennen en afwijzen. Ik worstel daar persoonlijk ook mee.. Alles maar slikken voor zoete koek! Ik bid voor wijsheid en onderscheidingsvermogen wat van HEM is en wat niet

 2. Veerle Van Lint (vanuit Brussel) op 25 juni 2020 om 7:31 am

  Als ik kan volg ik de live chat. Nu voor de eerste keer beluister ik online.
  Wat een verschil om het woord te HOREN door onze enthousiaste Wilma i.p.v. het te lezen.
  Vanaf nu ga ik sowieso online beluisteren of natuurlijk LIVE als het kan.
  Wilma, je hebt een heel fijne aangename stem met zoveel enthousiasme en intonatie erin. Het is al een bemoediging op zichzelf om naar jou te kijken. Je bent gewoon jezelf, zo spontaan.
  Duizendmaal dank.

Laat een reactie achter