Schrik niet, het komt goed!

03 maart 2021


De telefoon gaat. Ik neem op. Het is stil aan de andere kant.
Dan klinkt ineens een ernstige stem:
Spreek ik met de moeder van Andréas Wietse?” 

Ik zeg: “Ja, daar spreekt u mee.”
Mijn hart gaat gelijk sneller kloppen. Ik hou mijn adem in. Wat is er?!

“Schrik niet, het gaat goed met uw zoon.”

Pfff… Kon dat niet gezegd worden, voordat er überhaupt iets gezegd werd? Ik zak als vanzelf wat naar achteren op mijn stoel.

“Uw zoon is op zijn fiets uit de bocht gevlogen. Zijn fiets is kapot en hij heeft een behoorlijke wond op zijn bovenbeen. Kunt u hem ophalen?”

Ik glimlach… Natuurlijk… Uit de bocht gevlogen!
Hij had een tentamen, moest de trein halen… en de rest is geschiedenis.

Slecht nieuws valt mee als je vooraf weet dat de uitkomst goed nieuws is. 

Tijdens deze 40-dagentijd mogen we meelopen met Jezus in Zijn leven. We zien wat Hij deed en meemaakte in Zijn tijd op aarde. En dan komt in Markus 2 het eerste slechte ‘telefoontje’, het slechte nieuws. Jezus zegt: “Maar er zal een tijd komen dat de Bruidegom niet meer bij hen is. Dán zullen ze niets eten.” (vers 20, BB)  

Wat bedoelt Jezus? “Straks, nog even, en dan… dan ben Ik niet meer bij jullie.” Dat is eigenlijk wat Hij zegt… Zijn vrienden weten de afloop dan nog niet… Ze hadden net gehoord dat ze ‘zonen van de bruiloftszaal’ waren, en nu dit! Morgen gaan we hier nog dieper op in.

Jij boft zo! Jij weet wat de afloop is van deze sombere aankondiging. Jij weet nu al dat dankzij Jezus’ offer, al jouw fouten zijn weggenomen. Dat dankzij Zijn genade, jij vrij mag leven als Zijn kind!

Ik daag je uit: Dank God deze dag uitbundig voor het goede nieuws.
Voor Zijn herstel, Zijn vergeving, Zijn liefde en eeuwige genade voor jou!

* Nog even terug naar het verhaal van mijn zoon. Zijn broek was inderdaad totaal gescheurd. Ik ben gelijk doorgereden naar de eerste hulp en daar is zijn wond verzorgd. Bibberend stond ik naast hem. Als ik vooraf had geweten dat we er later enorm om zouden lachen, was ik niet zo bezorgd geweest. Zo is het zo vaak in het leven…

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?