Schitteren ondanks je omstandigheden

09 oktober 2021

 

Hoe kun je nou schitteren als je je niet schitterend voelt, je prestaties niet schitteren, je bedrijf niet straalt en je gezinssituatie nou ook niet oogverblindend schitterend is? Deze dagen gaan we daar antwoord op vinden. Blijf de mail van ‘Ik Wonder Jou’ lezen en laat wonderen gebeuren in je leven.

Het is vroeg. De wekker gaat.
Buiten is het donker. Ik heb geen zin.
Ik ben moe. Ik sla op de sluimerknop en draai me gewoon weer om. 

“Sta op en schitter.”
(Jesaja 60:1, NBV)

Ik ga helemaal niet opstaan en schitteren… mij niet bellen!

Ken je dat gevoel?
Je weet wat je gelooft.
Je wil doen wat je gelooft, maar niet ’s morgensvroeg. Niet nu.

Jeruzalem was één grote puinhoop. De inwoners waren net uit ballingschap. De stad lag onder een dikke deken van ellende. In Jesaja wordt de stad vergeleken met een vrouw die in zak en as zit. Schitterend was de stad zeker niet. Laat staan dat de inwoners schitterden van trots op het leven dat zij leiden en dat wat zijn om zich heen zagen.

En dan gaat God spreken:

“Sta op!” (Jesaja 60:1, BB)

Kun jij opstaan als je in zak en as zit?

“Mij niet bellen!”, zeg je misschien.
Ik trek de dekens over mijn hoofd en laat de boel de boel. Ik heb er de kracht niet voor.
Is jouw leven een rommel?

Ondanks jouw omstandigheden…
Ondanks je gevoel…
Gelooft God in jou!

Sta op!
Blijf niet liggen in ellende, maar sta op en ga in Gods licht staan. Mag Hij de deken van je hoofd halen en je in Zijn licht zetten? Wat denk je dat er dan gebeurt?

De komende dagen wil ik met je gaan kijken op welke manier God jou helpt om op te staan.
Van onder de dekens, de donkerte, gaat Hij jou in het Licht zetten.

Zullen we samen bidden?
“Ik heb rommel in mijn leven. Maar vandaag kies ik ervoor om op te staan. Mijn ogen te sluiten. Laat Uw licht schijnen op die plekken waar ik graag de rommel opgeruimd wil zien. Orde. Overzicht. Lichter leven. U bent mijn Helper. Ik prijs U naam. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?