Ruik ik woede?

08 oktober 2022

‘Ben je boos, mama?’
Een klein trilstemmetje klinkt vanuit de kamer.
‘Nee, mama is niet boos, schatje, mama is woedend!’

Ik hoop niet dat je deze zin ooit tegen jouw kind of het kind van de buren hebt hoeven uitspreken. Daar alleen al zou je bang van worden.

En toch vinden we het heel normaal dat we wel dit soort gedachten dagelijks hebben. ‘Niemand ziet het, dus niemand heeft er last van …’ is je overtuiging.

Stel je voor:
Je eet drie tenen knoflook in één keer op.
Nee, ik zie geen knoflook zitten, maar ik ruik het wel!

Zo is het ook met je gedachten. Ze sijpelen net als knoflook, langzaam door jouw ‘levensporiën’ naar buiten en verspreiden een geur die opgemerkt wordt. Is dit een geur van bitterheid en woede?

God heeft een veel betere geur voor jou bedacht!

‘Dan zal Ik van jullie genieten als van een heerlijke geur. En Ik zal jullie God zijn. Alle volken zullen het zien.’ Ezechiël 20:41 BB

Jij bent voor God een aangename geur van Christus!

Een geur voor God
Een geur voor mensen om je heen.

Niet iedereen houdt van dezelfde geur. Ik ben dol op een frisse parfum, maar een al te zware, bloemige versie is aan mij niet besteed. Een geur is heerlijk als het overeenkomt met je wie je bent.

Zo is de geur van Christus zo passend bij jou.
Neem een diepe teug, adem in … en beleef Zijn aanwezigheid in je leven, waardoor de geur van woede verdwijnt, boosheid de deur uit vliegt, en jaloezie geen ruimte meer krijgt.

Zullen we samen bidden?
“Mag in mijn leven elke geur van woede, plaats maken voor de geur van Christus. Ik wil dicht bij U zijn, zodat Uw geur mijn geur wordt. Amen.”

Tip voor vandaag:

  • Dank telkens voor de geweldig geur die je mag zijn voor God en voor de mensen om je heen… Mmm… ik ruik je hier al:)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?