Roep het uit! ?️

20 maart 2021


Waarom lijkt God te zwijgen, als je Hem nodig hebt? Pasen komt steeds dichterbij en met Ik Wonder Jou zijn we bezig met de 40-dagentijd. We verdiepen ons in het leven en lijden van Jezus. Wat kunnen wij daarvan leren?

Onder het puin ligt een jongetje. Negen jaar is hij. De aardbeving heeft hem overvallen en liet het huis op hem vallen. Volledig klem ligt hij wanhopig te wachten op hulp… Hoe hard zou jij om hulp roepen als jij daar lag?

De hulpverleners staan op de restanten van wat eens een huis was geweest. Hoe hard roepen zij om een teken van leven? Zo hard mogelijk. Logisch.

God roept ook. En soms fluistert Hij.

Een mooie omschrijving hiervan geeft C.S. Lewis, de schrijver van de kronieken van Narnia: “God fluistert tot ons in onze ‘genietingen’, maar roept ons in ons lijden.”

  • ‘Genietingen’… Wat een mooi woord! God fluistert naar jou tijdens jouw genietmomenten.
  • Als je lijdt, ROEPT Hij naar je!

Roep naar Hem terug! Roep het uit en laat je troosten door Zijn hoop en liefde voor jou!

“Geef al je zorgen aan de Heer. Hij zal voor je zorgen. Hij laat zijn vrienden nooit in de steek. Hij zorgt ervoor dat ze nooit zullen vallen.” (Psalm 55:23, BB)

“Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” (1 Petrus 5:7, BB) 

Het leven in lijden wordt lichter als je naar God roept. Hoor Zijn fluistering van liefde in je hart!

Zullen we samen bidden? “Heer, als ik in puin lig, als ik zelfs onder het puin lig, roept U mijn naam. U zoekt mij en redt mij. Help mij, Heer, om vol hoop met geduld en vertrouwen Uw hulp te verwachten. Dank U voor Uw liefde en genade. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?