Roddelen lucht (niet) op…

08 juli 2020

“Heb je het al gehoord van Jans?

Van Jans van Jan van de overkant…

Zeg, roddelkont,

maak het niet te bont!

Kies voor liefde, jou zomaar gegeven,

de beste route voor een gelukkig leven.”

Als jouw collega een fout maakt en hij heeft dit opgelost; vertel je dit dan door aan een andere collega? Nee, dat doe je niet. Want jij wilt een leven leiden dat geleid wordt door Gods liefde. Jij weet dat je juist daar zo zielsgelukkig van wordt. De opbrengst daarvan is zoveel vrolijker dan de opbrengst van het korte moment van ‘plezier’ van het doorvertellen van een fout. Als christen helpt God ons om doelgericht en bewust te leven. Top!

Als je een goede vriend of vriendin ontmoet, denk je meestal aan de leuke eigenschappen van diegene. Dat wil je toch in elke ontmoeting?! Ik wil niet negatief denken… Ik wil niet oordelen.. Ik wil zijn zoals Jezus: Als Hij ons ziet, denkt Hij het beste over ons.

Jeremia 29:11 leert ons hoe God naar ons kijkt:

“Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. 

Ik heb mooie plannen voor jullie. 

Plannen vol vrede, niet vol ellende. 

Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.” (BB)

Leven als christen is daarom zo leuk! 

Je wordt voortdurend geïnspireerd door Gods woord. 

Een fris leven voor jou!

  • Stilstaand water gaat stinken.
  • Stromend water schenkt leven en verfrissing.

Wij mogen stromen in dit leven. Stromen van liefde en vernieuwing in ons denken en handelen. 

Ik moedig je vandaag aan om in elke ontmoeting die je hebt, het beste te denken over die ander nog voordat diegene iets heeft gezegd.

Laten we hiervoor bidden: “Help mij Heer om zonder oordeel naar anderen te kijken. U kijkt ook zonder oordeel naar mij. Dank U wel. U bent mijn grote Voorbeeld. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?