Roddel maakt meer kapot dan je lief is

IWJ Roddel-1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Roddel maakt meer kapot dan je lief is

De komende drie dagen wil ik met je nadenken over het thema ‘roddelen’. Wat zegt de Bijbel hierover?

“Leugenaars veroorzaken ruzies. Roddelaars maken zelfs de beste vriendschappen kapot.” (Spreuken 16:28, BB)

Roddel heeft veel kracht, volgens de Bijbel kan het zelfs de beste vriendschappen kapot maken. Roddel is een dief, het steelt vertrouwen en veiligheid.

De manier waarop jij over iemand praat, vormt het beeld wat je van diegene krijgt. En dat niet alleen, het vormt ook het beeld van wat anderen over die persoon krijgen. Wat voor beeld wil jij van mensen hebben?

Wil jij leren kijken naar mensen zoals God naar ze kijkt? Ga dan praten over mensen zoals God over ze praat! Als Jezus iets nooit over iemand zou zeggen, zouden wij het ook niet moeten zeggen.

“Je tong heeft de macht over leven en dood. Als je je mond zijn gang laat gaan, zul je daarvan de gevolgen dragen.” (Spreuken 18:21, BB)

Met jouw woorden kan je kiezen voor leven of dood. Je kan er voor kiezen om leven te spreken of je kan er voor kiezen om mensen naar beneden te halen. Denk voor jezelf eens na over deze vraag: Welke dingen die jij over anderen zegt, zou je eigenlijk niet moeten zeggen?

Onze God is een God van wonderen. Hij kan je helemaal veranderen, ook de manier waarop je over mensen praat.

Bid met me mee: “Here Jezus, dank U dat U een God van leven bent. Heilige Geest, wilt U me laten zien welke woorden ik spreek die niet van U zijn? Wilt U me veranderen zodat ik woorden van leven ga spreken? Dank U voor Uw liefde voor mij en voor de mensen om mij heen. In Jezus’ naam, amen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.