Pak wat je pakken kan!

07 november 2020

Er was één reclame op tv die mij als kind liet watertanden: de hagelslag reclame. Dan zag je kinderen lopen in een hagelslag-regen! Ze gingen dan onder een paraplu zitten, zodat de hagelslag niet op hun hoofd zou vallen. Ik dacht dan altijd: “Dat zou ik nooit doen! Ik zou met mijn mond open, midden in de regen van hagelslag gaan staan, net zolang totdat ik niet meer kan.” 🙂

In de Bijbel lezen we het verhaal van het volk Israël. God had hen bevrijd uit slavernij en nu waren ze op weg naar het beloofde land. Een leuk reisje, zou je zeggen. Maar er was veel tegenslag, ellende en de reis duurde langer dan gedacht.

Ken je dat gevoel, dat je op weg bent en je zoekt naar een oplossing, een bevrijding. Het antwoord laat op zich wachten… Het voelt alsof je in de woestijn zit. Je verlangt naar een oplossing vanuit de hemel. Voor de Israëlieten kwam die oplossing letterlijk uit de hemel vallen:

“Toen zei de Heer tegen Mozes: “Ik zal voor jullie brood uit de hemel laten regenen. Het volk mag daarvan precies zoveel verzamelen als ze voor één dag nodig hebben. Ik wil zien of ze wel of niet zullen doen wat Ik beveel.” (Exodus 16:4, BB)

De Israëlieten mochten dus zoveel pakken als ze nodig hadden, maar alleen voor één dag. Voor de volgende dag moeten ze weer op God vertrouwen. Ook Jezus gaf in Zijn tijd op aarde een praktisch advies hierover: 

“Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. Want de volgende dag zal weer zijn eigen zorgen met zich meebrengen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen.” (Matteüs 6:34, BB) 

Zullen we samen bidden? “Heer, ik verlang naar een regen van zegen vanuit de hemel. Ik open mijn mond en open mijn hart. Ik ga graag midden in die regen van zegen staan vandaag. Dank U!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?