Pak je pauze! Sela… ⏸️

14 oktober 2020

Schrok jij je bruine boterham met kaas achter je computer weg of neem je echt even pauze? Voelt een pauze als tijdsverspilling? Dan heb ik goed nieuws voor je. 

God is van de pauzes. Hij houdt ervan!

Hij schiep hemel en aarde en iedere keer nadat Hij een onderdeel ontworpen had, keek Hij terug… Hij nam even pauze om te reflecteren en te evalueren.

“En God zag dat het goed was.” (Genesis 1:13, BB) 

Stop even. Kijk naar wat wél gelukt is. Zie wat je wel hebt aangedurfd. Neem rust. Neem een pauze. 

En je weet het: De meest krachtige woorden zijn de pauzes tussen elke gesproken zin. De stilte maakt dat geluid gehoord wordt. 

In een schilderij geeft leegte kracht aan de verbeelding die het verhaal vertelt. 

Of nog anders gezegd; less is more.

Neem een pauze en vind daardoor volop nieuwe kracht om te kunnen doen wat je wilt doen. De pauze helpt om vol power te kunnen werken. De powernap midden op de dag is de nieuwe manier van stressreductie, rust en het hervinden van energie.

Ook de dichters in de Psalmen wisten als geen ander wat een pauze aan kracht kon bijdragen aan een lied. Vandaar het woord ‘sela’ achter zinnen. Sela (Hebreeuws: סלה) is een rustteken dat je vertelt: “Neem even pauze.” Het geeft aan dat je niet moet doorzingen of lezen, maar even moet wachten. Die pauze is geweldig. Het is een verstilde aankondiging. Zo van: “Let op, nu komt het!”

“Op de zevende dag was alles af en maakte God niets meer. Op de zevende dag rustte God uit van al zijn werk.” (Genesis 2:2, BB) 

Ik daag je uit: Pak je pauze! Sela.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?