Opnieuw leren luisteren (gewoonte #2)

IWJ 26.2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Opnieuw leren luisteren (gewoonte #2)

We gaan vandaag verder met onze serie ochtendroutines en -gewoontes die je kunnen helpen groeien in je relatie met God.

Wat is de eerste melding die je ‘s ochtends ontvangt? De zoete stem van de Geest van God? Of is het zo dat je mobiel trilt, zodat je weet dat je een sms, WhatsApp-bericht of e-mail hebt ontvangen?

Een lezer van Ik Wonder Jou schreef me iets dat mijn aandacht trok: “Mijn grootste frustratie is dat ik mezelf niet kan disciplineren om tijd met God te nemen, dat ik lauw ben en mijn eerst liefde voor Jezus laat afpakken!”

Het kan iedereen overkomen, jezelf laten meeslepen door de berg van dagelijkse activiteiten voordat je tijd hebt genomen om met God te zijn. Als dit in de loop van de tijd blijft voorkomen, kan het gebeuren dat je “je eerste liefde voor Jezus verliest”, zoals de lezer het noemde.

Net als in een huwelijk – of een andere relatie – moet je investeren om dichter naar elkaar toe te groeien. Je moet er elke dag voor zorgen en goede prioriteiten stellen. Daarom is het dus zo belangrijk dat de eerste melding waar je in de ochtend je aandacht op richt van God komt.

Zoals Jesaja zei: “De Heer leerde me om met mijn woorden de mensen moed in te spreken. Hij maakt me elke morgen wakker. Hij maakt dan mijn oren wakker zodat ik goed kan luisteren, net zoals een leerling goed luistert naar zijn meester.” (Jesaja 50:4, BB)

Elke ochtend wacht God om tijd met je door te brengen. Dit geweldige moment met Zijn kind, met jou! Waarom download je geen app die je helpt je te concentreren op Jezus en Zijn Woord, zoals bijvoorbeeld de Bijbel App? Of je kunt eerst Ik Wonder Jou lezen voordat je overgaat op de orde van de dag.

Dus, gewoonte #2 zou kunnen zijn: “Wijd de eerste 10 minuten van je dag aan God.”

Ik weet zeker dat je dan iedere dag vooruitgang boekt in je wandel met God. En die 10 minuten zullen dan vanzelf steeds meer worden: 15, 20, 30, enzovoorts. Beter een klein beetje tijd met God dan helemaal niet en ik geloof dat de Heilige Geest je de kracht zal geven om vol te houden en dat Hij jou in deze tijd alles zal leren.

Net zoals dit vers zegt waarvan ik je uitnodig om vandaag extra over na te denken: “Omdat jullie bij Mij horen, zal de Vader jullie straks de Helper sturen. Hij is de Heilige Geest. Hij zal jullie alles leren en alles helpen herinneren wat Ik tegen jullie heb gezegd.” (Johannes 14:26, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.