Op zoek naar een reddingsboei… ?

16 maart 2021


In aanloop naar Pasen zijn veel mensen bezig met de 40-dagentijd, een periode van vasten en bezinning. Het helpt om extra bewust bezig te zijn met het offer dat Jezus voor ons gebracht heeft. De afgelopen weken hebben we veel verhalen gezien van Jezus, gedeeld vanuit het Bijbelboek Markus. Deze dagen zoomen we wat extra in op het thema ‘lijden’. Jezus heeft veel moeten lijden, zeker in aanloop naar Zijn kruisiging. Ook wij ervaren vaak pijn en leed in ons leven…

Ik hoorde laatst over een man die zijn vrouw verloor, zijn gezin en zijn baan. Hij zei: “Ik wist met mijn hoofd dat we niets anders nodig hebben dan Jezus, maar als je niets meer hebt, weet je hart dat Jezus ook alles is wat je nog hebt.”

Met je hoofd weet je veel, maar weet jouw hart het ook? Ben jij ook veel kwijtgeraakt? Is je gezondheid je ontnomen? Je energie gestolen? Je levensplezier vernietigd?

“Wees niet bang, want Ik heb je gered. Ik heb je uitgekozen. Je bent van Mij.” (naar Jesaja 43:1, BB)  

God weet wat je doormaakt. Juist daarom begint Hij met jou aan te moedigen om niet bang te zijn. Hij geeft je ook een reden waarom je niet bang hoeft te zijn in jouw lijden of strijd. Zijn hoop voor jou is: Je bent al gered. Je weet nu al… je gaat niet kopje onder.

Maar de realiteit van het leven laat zien dat lijden een onderdeel van leven is. Ook dat weet God. Hij neemt je mee in hoe dat lijden kan voelen voor jou: “Als je door het water gaat, zal Ik bij je zijn. Als je door rivieren gaat, zul je niet weggespoeld worden. Als je door het vuur gaat, zul je niet verbranden. De vlammen zullen je niets doen.” (vers 2)  

Je wordt nat, gaat af en toe kopje onder, een grote golf overspoelt je en je hapt naar adem. Je armen en benen maken ongenuanceerde bewegingen om boven te blijven. Je zoekt naar een reddingsboei. Dat allemaal maak je mee. God weet het en dan vervolgt Hij:

“Ik zal bij je zijn!”

Hét grote verschil maakt God zelf. Als christen draag je een enorme hoop en overwinning in je, midden in je vertwijfeling en lijden. 

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat U bij mij bent. U bent mijn Redder, mijn kracht! Mijn hoop in dit leven. In mijn lijden komt U het water in lopen en bent dichtbij. Ik ben U zo dankbaar! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?