Op wie lijk jij?

19 januari 2021


Ik kijk in de spiegel en zie mijzelf, maar eigenlijk kijk ik niet echt. Ik ben gewend aan het zien van mijzelf. Onbewust neem ik mijzelf waar. Dat is het meer. 

Een paar dagen geleden keek ik eens goed naar mijzelf. Ik keek lang en ik dacht aan de tekst: “De ogen zijn de spiegel van de ziel.”

Ik keek lang in mijn eigen ogen en zei hardop:

  • Waar ben je? 
  • Wat gaat er in je om? 
  • Waar word je blij van? 
  • Waar word je verdrietig van? 
  • Waar maak je je zo zorgen over?

Heel gek, maar het ontroerde me toen ik in mijn eigen ogen mijzelf zocht. 

Het ontroert me als ik eraan denk dat God jou en mij aankijkt tot diep in onze ziel. Wat ziet God als Hij diep naar binnen kijkt? Zichzelf.

“En God zei: “Laten We mensen maken, mensen die op Ons lijken. Ze zullen heel erg op Ons lijken.”” (Genesis 1:26, BB)  

Jij lijkt heel erg op jouw Schepper! ?

De grondtekst voor ‘evenbeeld’’ en ‘lijken op’ in de Bijbel wordt ook gebruikt voor ‘afgodsbeeld’. Een afgodsbeeld was een tastbaar beeld van een god voor de mensen. Zo heeft God zelf een tastbaar beeld gemaakt van Zichzelf. Dat beeld ben JIJ!

Ben je onzeker over jezelf? Kijk in Gods ogen en ga geloven wat God gelooft over jou.

Toen God iets maakte wat het meest op Hem leek, maakte Hij jou. Hij vindt jou het perfecte middel om zichzelf aan deze wereld te laten zien!

“…En van tevoren had God al de bedoeling dat die mensen op zijn Zoon zouden gaan lijken.” (Romeinen 8:29, BB)

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat ik in Uw ogen geliefd en gewenst ben. U kijkt met meer liefde naar mij dan ik mijzelf ooit kan voorstellen. Help mij, Heer, om te kunnen lezen in Uw ogen hoeveel U van mij houdt. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?