Op vakantie

25 juli 2022

Verlang je naar vakantie? Of ben je op vakantie? De komende dagen kom je hoe dan ook in een vakantiestemming:) Ontvang vandaag Gods woorden voor jou speciaal!

Ga je zingend op reis of komt de stoom uit je oren als je op vakantie gaat?

 Ik geef toe. Ik ben niet goed in ‘op vakantie gaan’. Ik haal mijn tas van zolder, prop er van alles in en weet vervolgens niet meer wat ik erin heb gegooid. Ik twijfel over wat ik mee moet nemen en neem dan altijd teveel mee. Neem dan André. Hij is in drie tellen klaar.

 In de Bijbel vind je wel 15 psalmen vol met liederen die de Israëlieten zongen terwijl ze onderweg waren naar Jeruzalem. Klaar voor een van de vele feesten van de Heer! Dat waren pas ‘vrolijke ‘fransen’.

Jeruzalem ligt op een berg en Psalm 121 gaat daarover.
De schrijver van deze Psalm verwacht ‘hulp uit de bergen’.
Veel mensen lezen het voordat ze op reis gaan.  

Ik kijk omhoog naar de bergen. Daar zal mijn hulp vandaan komen. Mijn hulp komt van de Heer, die de hemel en de aarde heeft gemaakt. Hij zal ervoor zorgen dat je niets overkomt. Je Beschermer slaapt nooit. De Beschermer van Israël rust niet en slaapt niet. Hij let altijd op. Net als je schaduw is de Heer altijd heel dicht bij je. Hij zal je altijd beschermen. Overdag zal de zon je niet steken, ‘s nachts zal de maan je geen kwaad doen. Tegen elk kwaad zal de Heer je beschermen. Hij bewaart je leven. De Heer zal je beschermen waar je ook bent, waar je ook gaat, nu en voor altijd. Psalmen 121:1-8 BB            

Ik zeg: pak vrolijk je koffer in als je op reis gaat.
Weet, (en zorg dat je het niet vergeet): de Heer zal je beschermen, waar je ook bent, waar je ook naartoe gaat!

Zullen we samen bidden?
“Als er een vakantie in het vooruitzicht ligt, danken wij U dat U altijd bij ons zult zijn.
Altijd. In de naam van Jezus. Amen.”

Vakantie tip 1: Kijk omhoog en zing een mooi lied voordat je op vakantie gaat. Jouw hulp is van de Heer!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?