Op straat gezet …

13 juli 2023

‘Huilend zit Sara in de taxi. Ze is zojuist op straat gezet door haar man.’
Ik lees deze zinnen in het Open Doors magazine, waarin wereldwijd vervolgde christenen onder de aandacht worden gebracht. 

Sara woont in Iran, heeft twee kinderen, geen geldzorgen en ze houdt van haar man. Maar toch… vrouwen worden in Iran gezien als minder waardevol, niet slim en niet in staat om beslissingen te nemen. Als er een meisje wordt geboren, dan is de familie teleurgesteld. Een jongen in de wieg is een reden tot feest. Als Sara opmerkt dat haar schoonzus veranderd is, komt ze erachter dat zij de Bijbel leest. In het geheim gaat Sara ook lezen. 

Ze doet een ongelooflijke ontdekking:
De God in de Bijbel is barmhartig, rechtvaardig en liefdevol!

Haar man ontdekt haar bekering en zet haar op straat. Wat nu?
Wat zou jij doen?

Sara kon niets doen, maar…
Ze deed het beste wat je kunt doen in een onmogelijke situatie!
Ze bad vurig.

Als er geen oplossing te bedenken is,
geloof dat ook jouw beste oplossing GEBED is. 

Leg je dilemma’s bij Hem neer,
keer op keer. 

God maakte het hart van Sara’s man milder. Ze mocht weer naar huis. Toch wordt ze opgepakt en gevangengezet. 

Paulus en Silas werden ook gevangengenomen.

‘Maar toen het ongeveer middernacht was, baden Paulus en Silas en zongen ze lofliederen om God te prijzen. De andere gevangenen luisterden naar hen.’
(Handelingen 16:25, BB) 

Als je dagelijks moet leven in een ‘gevangenis’, dan hunker je naar bevrijding. Let dan vooral op wat Paulus, Silas en Sara doen; ze bidden en zingen! 

Zullen we samen bidden?
‘Wij bidden naar U voor al onze broeders en zusters wereldwijd die gebukt gaan onder vervolging. Wees hen nabij. Dank U voor de vrijheid waarin wij mogen leven. Amen.’

Sara kwam weer vrij. De dreiging van een nog langere gevangenschap maakte dat ze samen met haar gezin uit Iran vluchtte.

Als jij je gevangen voelt, bid! God is jouw bevrijder. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?