Oorlog… kappen! 🙅‍♂️

01 mei 2024

Zou jij je leven willen  geven voor iemand anders?

Ik niet.
Ik ben maar gelijk heel eerlijk. 

Al meer dan twee jaar is het oorlog in Oekraïne. Al meer dan twee jaar zijn mensen van huis en haard verdreven en missen geliefden. Wat een verdriet.

En dan heb ik het alleen nog maar over de oorlog in Oekraïne, maar ook in Rusland leven mensen. Gewone mensen zoals jij en ik, maar ook broeders en zusters.

Ik sprak een voorganger van kerken in Rusland en Oekraïne. Op dit moment theoretisch een onmogelijke situatie, maar in Gods Koninkrijk is dat blijkbaar toch mogelijk. Voordat de oorlog begon, sprak Gods Geest tot zijn hart om ouderen en zwakken uit de gemeente te evacueren. Hij luisterde. De evacuaties gingen door toen de oorlog in al zijn hevigheid begon. Tijdens zo’n rit ontplofte een bom precies op de auto van zijn… zoon!

Hijzelf werd ontvoerd, onder schot begeleid en zijn laatste uren waren geslagen. ‘Mag ik nog één gebed uitspreken?’, vroeg hij vanaf de achterbank. ‘Nee!‘, was het antwoord. Maar… hij bleef het alsmaar opnieuw vragen. ‘Oké dan, bid maar!’ Onze broeder bad. 

Daarna ging de telefoon. De bestuurder stopte de auto, stapte uit en had een gesprek. Hij opende vervolgens het portier waar onze broeder zat. ‘You are free!’ (Je bent vrij!), zei hij… met grote ogen en de telefoon nog in actiestand naast zijn oor.

Waardoor zit jij op de achterbank en heb je het gevoel dat dit het einde van je leven is? Wat doe je dan?

  • Je accepteert het
  • Je gelooft dat dit je straf is
  • Je ziet zelf geen enkele oplossing

Ik daag je uit om te gaan bidden. Ja, ik weet het. Dit antwoord had je van mij al verwacht, maar blijf aanhoudend bidden.

‘Bid zonder ophouden.’ (1 Tessalonicenzen 5:17, BB)

Dat is doorvragen op de achterbank. 

Wat nu als onze broeder op de achterbank met zijn hoofd naar beneden had gezeten en de moed had opgegeven. Zijn gebed was gestaakt. Wat was er dan gebeurd?

Jij bent het leven waard! 

Jij bent zo intens geliefd voor God. En ja, er kunnen grote ernstige dingen in je leven gebeuren die je nu niet begrijpt, maar ik bid en hoop dat je met heel je hart begrijpt, dat zolang als jij ademt, je kunt spreken tot God. Hem aanbidden. Hem smeken om een moeilijke situatie in je leven te veranderen.

  • Geloof dat je wordt gehoord!
  • Geloof dat God je wil verhoren!
  • Geloof dat jij geliefd bent door Hem en Hij jou zo graag hoort.

Zullen we samen bidden?
‘In een wereld vol oorlog, vinden we vrede bij U. Help ons om de moed te blijven vasthouden en te bidden. Help, troost, omarm, bescherm onze broeders en zusters wereldwijd die met het verdriet van oorlog te maken hebben. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Welke vraag stel jij al lang niet meer, omdat je eenvoudigweg niet gelooft dat God je wil antwoorden?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?