Onze dienende koning… de beste leider

IWJ 16.10-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Onze dienende koning… de beste leider

Jezus wordt soms ‘dienstknecht’ genoemd. Ook zei Jezus tegen Zijn discipelen dat wie de grootste wilde zijn, een dienaar moest worden! Dat lijkt misschien een tegenstelling voor deze wereld en onze manier van denken, maar het is een spirituele realiteit.

“Maar als je geëerd wil worden, dien dan de anderen.” (Markus 10:43, BB)

Jezus’ leiderschap was gebaseerd op het feit dat Hij kwam om te dienen. “Want ook de Mensenzoon is niet gekomen om Zich te láten dienen, maar om Zélf te dienen. Hij is gekomen om zijn leven te geven voor de mensen. Zijn leven zal het losgeld zijn waarmee Hij heel veel mensen vrijkoopt.” (Matteus 20:28, BB)

Hij oefende Zijn leiderschap met mededogen uit, en Zijn hart was erop gericht Zijn discipelen op te voeden en hen te laten bloeien. Kies er vandaag voor om anderen te dienen en Jezus te weerspiegelen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.