Ontvang verfrissing en nieuwe kracht van God

10 april 2022

Ik voel me een vaatdoek.

Ken je dat gevoel?
Je hebt een drukke week achter de rug. Zondagochtend betekent inmiddels dat je weer ‘live’ een kerkdienst kunt meemaken, maar je bed is op zondagochtend toch ook wel heerlijk.
Ik heb goed nieuws voor je: Vandaag hoef je even niets. Je mag uitrusten.

Ik keek met mijn boys naar het programma ‘Kamp van Koningsbrugge’. Aspirant mariniers worden uitgedaagd om het uiterste van hun kunnen te etaleren. Uren lopen, uitdagingen aangaan, niet slapen, dan kom je bij een fictieve ‘finish’ aan en krijg je te horen dat je het hebt gered. Je bent er. Pff…

Ik zie de verhitte en vermoeide gezichten zuchten van opluchting.

Maar, nog voordat ze hun rugzak op de grond hebben gezet, krijgen ze de volgende taak. Ze moeten door. Doorrrrr….. Grrrrr. Ik kijk en roep hard: “Niet te doen! Wat erg.”

In ons leven rennen we ook alsmaar door. En als het dan zo’n dag als vandaag is, hoop ik dat het je lukt om je rugzak af te doen en alles van afgelopen week los te laten. Jouw hoofd, je gevoel, je verstand en je ziel verlangen naar verfrissing.

Zoals een hert hevig verlangt naar water, zo verlang ik hevig naar U, God. (Psalm 42:2, BB)

Gun jezelf ‘even niets’. Geef jezelf het cadeau van ‘nieuwe kracht’ door te hopen op de Heer. Jij mag vandaag alles in Zijn handen leggen. Vertrouw op God en ontvang nieuwe kracht voor de komende week.

“Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden. Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken”. (Jesaja 40:31, BB)

Zullen we samen bidden?
“Als ik mij een vaatdoek voel, verlang ik naar Uw kracht. Alles wat ik spannend vind, waar ik stress van krijg, geef ik over aan U. Ik vertrouw op Uw verfrissing”.

 

We zijn samen op weg naar Pasen en zoeken naar antwoorden op de vraag: Hoe kun je krachtig leven in tijden van lijden? Ik wens jou, die levenskracht van harte toe!Hieronder vind je de 6 tips van de afgelopen week die je helpen om krachtig te kunnen leven in tijden van lijden:

Tip 1
Jouw leven is krachtig als je loslaat wat je zo krampachtig vasthoudt.

Tip 2
Jouw leven is krachtig als je in eenzaamheid Gods nabijheid kunt vinden.

Tip 3
Jouw leven is krachtig als je ‘dorst’ naar God.

Tip 4
Jouw leven is krachtig als je uit de schaduw stapt.

Tip 5
Jouw leven is krachtig als je voldaan kunt zijn over wat Jezus voor jou heeft gedaan.

Tip 6
Jouw leven is krachtig als je alle gordijnen open gooit en zicht krijgt op Gods aanwezigheid in jouw leven.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?