Ontdek Gods luister in jouw leven!

06 januari 2024

Ga er maar aanstaan. Je bent gewoon, heel gewoon. Je hebt er al een hele geschiedenis op zitten. Je moeder moest je afstaan toen je een jaar of twee was. Notabene aan een vooraanstaand persoon aan het hof. Dat overkwam Mozes. En toen ging God ook nog eens tot hem spreken: ‘Leid Mijn volk uit Egypte.’ 

Wat moet je doen als je een opdracht krijgt en je hebt de vaardigheden er niet voor? Je kunt het gewoonweg niet en je hebt het ook nog nooit eerder gedaan?

‘Mozes zei tegen de Heer: “Maar Heer, ik ben niet goed in spreken. Dat ben ik nooit geweest en dat ben ik nog steeds niet. Ik heb moeite met praten.”
Maar de Heer zei tegen hem: “Wie heeft de mensen een mond gegeven? Wie zorgt ervoor dat iemand wel of niet kan praten? Of wel of niet kan horen, of zien? Ik, de Heer! Doe dus wat Ik zeg. Ik zal je mond helpen en je vertellen wat je moet zeggen.”’
(Exodus 4:10-12, BB)

Zo, Mozes! Heb je hier nog iets tegenin te brengen?
Zo zijn wij ook zo vaak. We willen van alles in ons leven, maar zetten geen stap, omdat we ervan overtuigd zijn dat we dat niet kunnen. We hebben het nog nooit eerder gedaan. 

Vergeet niet dat als er verlangens in je hart liggen, je deze niet zomaar in het onderste laadje van de kast mag leggen. Jij bent het waard om tot je recht te komen. 

Durf!

  • Durf met God nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Durf je te ontwikkelen.
  • Durf te excelleren tot eer van God!

Mozes zei: ‘Ja maar…’
Wanneer zeg jij al snel: ‘Ja maar…’

Als je luistert naar wat God tegen je zegt,
zul je meer en meer de luister van Hem in je leven gaan ontdekken.

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen niet langer ‘ja, maar’ zeggen. We willen gehoorzaam zijn als U ons een opdracht geeft. Hier zijn wij, Heer. Wij geven ons leven aan U. Help ons om dit jaar niet gelijk ‘ja, maar’ te zeggen. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Tegen welke uitdaging in je leven zeg jij al jaren ‘Ja maar… dat kan ik vast niet?’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?