Niet weer een lockdown!

29 mei 2022

We waren er zo klaar mee met z’n allen; die lockdowns.
Vanuit een leven in vrijheid, werden we opgesloten en konden we geen kant meer op.

Jezus’ vrienden maakten dit ook mee.
Jezus was opgestaan uit de dood. Velen genas Hij daarna. 40 dagen vol bijzondere momenten. En ineens was de pret over. Jezus was naar de hemel gegaan. Weg.
Verlaten. Alleen. Wat nu?

De discipelen krijgen een opdracht van God: ‘Ga in een kamer zitten en wacht.’

Toen Hij op een keer bij hen was, zei Hij tegen hen dat ze niet uit Jeruzalem mochten weggaan. Hij zei dat ze in Jeruzalem moesten blijven wachten op wat de Vader beloofd had. “Ik heb jullie al verteld wat die belofte is,” zei Jezus. “Johannes doopte met water. Maar binnenkort zullen jullie met de Heilige Geest worden gedoopt”. Handelingen 1:4-5 BB 

Ze gingen vrijwillig in een ‘lockdown’.
Zonder aanwijsbare reden.
Puur vanuit vertrouwen in de woorden die God tot hen sprak.

Als Jezus je een opdracht geeft, word je gelukkig als je het doet.
Deze diepe, innerlijke overtuiging maakte dat ze in een ‘lockdown’ konden zitten. Hoe lang het zou gaan duren, wisten ze niet. Jezus’ sprak over ‘binnenkort’. Is dat binnen twee dagen, twee weken, twee maanden of twee jaar?

Geduld is een hemelse gewoonte.
Ik daag je uit om geduld te hebben als jij nog geen zicht hebt op de belofte van God voor jou. Durf in vertrouwen te wachten. Neem geen genoegen met gedachten als ‘De beloften van God zullen bij mij vast niet werken, want…’

Jij bent zijn geliefde kind. Hij houdt van je. Ook jij mag meer uitzien naar een open hemel voor jou. Wacht, bid, zie uit en ontvang!

Tip 5: Hemelvaart leert je dat Jezus je niet alleen achterlaat, maar Zijn Geest aan je zal schenken.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?