Naar welke stem luister je?

IWJ Gods stem-1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Naar welke stem luister je?

God vindt het heerlijk om met je te communiceren. Wist je dat? Deze week wil ik met je ontdekken hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan Gods stem, zodat je Hem beter kan leren kennen en Zijn liefde volledig kan ontvangen.

Tijdens een groot evenement in Frankrijk vertelde Nick Vujicic, een geweldige evangelist en motiverende spreker die zonder armen of benen werd geboren, dit in zijn boodschap: “Als jij je leven nog nooit aan Jezus hebt gegeven omdat je denkt dat God alle pijn heeft veroorzaakt in deze wereld, kijk dan gewoon in de Bijbel naar hoe het was toen Adam en Eva nog bij God waren. Er was geen pijn. Totdat ze zondigden. Geen pijn, geen ziekte, geen dood, niets slechts. Zelfs geen muggenbeet. Maar weet je wat? Alles veranderde toen de slang kwam, satan. En toen hij kwam, veranderde hij alles.”

Misschien vraag je jezelf af: “Maar als God echt goed is, waarom liet Hij satan dan toe om dit te doen?” Nou, God schiep ons met keuzevrijheid. Jij en ik kunnen keuzes maken. Zoals Nick het zegt: Adam en Eva hoorden God spreken, ze hoorden de slang spreken en zij kozen ervoor naar welke stem ze luisterden.

Hetzelfde geldt voor jou. Je hoort het Woord van God, ook via Ik Wonder Jou. Maar je hoort ook andere stemmen; de stem van deze wereld, de stem van de media en soms de kleine, sissende stem van de slang. Het is aan jou om te kiezen naar welke stem je luistert en welk pad je volgt.

God geeft je de keuze om te geloven:

  • Dat je een kind van God bent,
  • Dat je waardevol bent,
  • Dat Hij een perfect plan voor jou heeft,
  • Dat Hij het beste voor je wil.

Met andere woorden, nu ben jij aan de beurt. Het is aan jou om te kiezen:

  • Naar welke stem je wilt luisteren,
  • Welke weg je wilt inslaan,
  • En welke beslissingen je gaat nemen.

Ik moedig je aan om vandaag de stem en de weg van God te kiezen.

Laten we samen bidden: “Heer, aan het begin van deze week wil ik ervoor kiezen om de goede keuzes te maken. Daarom kies ik ervoor om op Uw stem te leren letten. Help mij om de verschillende stemmen te onderscheiden en de stemmen die niet van U komen te verwerpen, zodat ik kan luisteren naar al Uw woorden. In Jezus’ naam, amen.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.