Morgen ga ik gastvrij zijn …

24 juli 2022

De tafel wordt gedekt. Het is vijf voor zes. We eten een gehaktbal met bloemkool. Ik houd er zo van. En dan het liefst met wat sla erbij. Zeker als we eerder in de week pasta hebben gegeten of iets met een wrap. Kom dan maar door met die bloemkool! Heerlijk!

Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze het zo gezellig vinden om voor anderen te koken. En toch… Ik merk daar persoonlijk niet zoveel van. En jij? Hoe vaak gaat bij jou de telefoon: ‘Hoi, kom je gezellig bij ons eten?’

Onze Hemelse Vader is bijzonder gastvrij.
In Psalm 23 lezen we hoe Hij een feestmaal voor ons neerzet.
En eenmaal bij Hem aan tafel schenkt Hij in … 

U schenkt mijn beker zó vol dat hij overloopt. Psalmen 23:5 BB

Die gastvrijheid wil God ons leren.
Mogen gasten zo vrij zijn om in jouw huis te komen?

Welkom aan tafel
In Europa zijn veel mensen op zoek naar een tafel waar ze welkom zijn. De oorlog in Oekraïne heeft miljoenen mensen hun huizen uit gejaagd.

Vergeet niet om gastvrij te zijn. Want sommige mensen hebben engelen op bezoek gehad, zonder dat ze het wisten. Denk aan de gevangenen, alsof jullie zelf met hen gevangen zaten. Denk aan de mensen die worden mishandeld. Vergeet niet dat jullie hetzelfde kan overkomen! Hebreeën 13:2-3 BB  

Als er een vreemdeling bij jullie in het land komt wonen, dan mogen jullie hem niet slecht behandelen. Leviticus 19:33 BB       

Ik daag je uit om jouw gastvrijheid onder de loep te nemen. Ervaar jij een belemmering om anderen in jouw huis uit te nodigen?
Gastvrijheid is een daad van liefde.

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel dat U gastvrij bent voor mij. Wilt U mij leren om mijn hart en mijn huis meer te openen voor anderen. Amen.”

Mijn tip voor jou vandaag:


Ga gastvrijheid oefenen en stel dit niet uit tot morgen …

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?