Moet je blij zijn met moeilijkheden?

20200408 15.11

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Moet je blij zijn met moeilijkheden?

Als je net als ik bent, word je niet heel blij als er moeilijkheden op je pad komen. Je zegt dan niet: “Yes! Nog iets om me druk over te maken!”

Nee, integendeel. Moeilijkheden zorgen vaak voor lijden en verdriet.

“Wees daar blij over, ook al wordt jullie geloof nu op allerlei manieren op de proef gesteld.” (1 Petrus 1:6, BB)

Toch moedigt de Bijbel ons aan om onze moeilijkheden op een andere manier te bekijken.

Laten we verder lezen in 1 Petrus 1, vers 7: “Maar daardoor zal blijken of jullie geloof wel écht is. Echt geloof is kostbaarder dan zuiver goud. Goud wordt in het vuur zuiver gemaakt. Zo wordt ook jullie geloof door het ‘vuur’ van moeilijkheden zuiver gemaakt. En wanneer Jezus Christus terugkomt, zullen jullie door Hem worden geprezen voor jullie zuivere geloof.”

Moeilijkheden zijn er om te laten zien hoe groot en waardevol je geloof is!

God staat geen moeilijkheden toe om je te straffen of je een lesje te leren. Nee. God is goed en Hij is liefde. Zijn liefde voor jou kent geen einde.

God weet ook dat je geloof niet groeit als alles altijd maar goed gaat. Je geloof wordt sterker en wortelt dieper als je moeilijkheden tegenkomt. Als je dus iets moeilijks meemaakt, leer je om op God te vertrouwen en je vast te houden aan Zijn beloften. Je leert om naar Hem te gaan kijken, en daardoor groeit je geloof.

Als je op dit moment iets moeilijks meemaakt, wees dan moedig! Ik bid voor je en ik denk ik aan je. Maar wat nog belangrijker is: God is bij je. Hij gaat geweldige dingen in je leven doen als je Hem vertrouwt!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Fransca van den Aardweg op 8 april 2020 om 6:25 am

  Hallo Wilma, ik ben een moeder van 4 volwassen kinderen die elk hun eigen gezin hebben maar ze kijken niet naar mij om. Geen appje, geen kaartje, niets.
  Ik vind dat erg moeilijk en weet niet of ik contact moet zoeken.
  Een moeilijke situatie. Zou je samen met je team voor mij willen bidden?  • Nils (Ik Wonder Jou) op 9 april 2020 om 9:22 am

   Hoi Fransca, wat vervelend om te horen. We gaan met ons team voor je bidden!