Mis je iets?

30 september 2020

Ik zou willen dat mijn dagen 48 uur hadden. Ik mis tijd. Ken je dat gevoel? Je wilt zoveel en niet alles kan in de tijd die je hebt. Het resultaat is een gevoel van tekort.

  • Tekort aan afronding van projecten
  • Tekort aan rust
  • Tekort aan ontspanning
  • Tekort aan energie voor inspanning

“Hij zei tegen hem: “Iedereen zet altijd eerst de beste wijn op tafel. En pas als de mensen veel gedronken hebben, de minder goede wijn. Maar jij hebt de beste wijn voor het laatst bewaard!”” (Johannes 2:10, BB)

Bij God is er geen tekort. Nooit.

Kom jij iets tekort? Hij heeft genoeg. Ook voor jou.

In dit leven lopen we allemaal tegen gebreken aan. We hebben een tekort aan gezondheid, rust, ontspanning, uitdagingen, liefde, bevestiging, geld, vertrouwen… Er lijkt geen eind te komen aan ons ‘tekort’. 

God belooft in Zijn woord: De ellende van de wereld zal eens worden weggenomen. Er komt een dag dat alles nieuw wordt. Elke traan wordt gewist. Er zal geen tekort meer zijn. 

De bruiloft in Kana had een enorm tekort. Een tekort aan wijn. Maar dit verhaal is slechts een ‘voorpretverhaal’ op het grote feest dat nog op ons wacht!

In die tijd zullen de bergen druipen van zoete wijn. De heuvels zullen stromen van melk. De beken van Juda zullen vol water zijn. (zie Joël; 3:18, BB) 

De Bijbel staat vol met verhalen van mensen zoals jij en ik. Het gevoel van “Ik mis iets” herkenden zij. Bartimeus miste zicht, de vrouw bij de put miste liefde en acceptatie, Zacheüs miste ‘gezien worden’… Jij en ik, wij zijn mens en missen ook iets.

God belooft ons in Zijn Woord keer op keer dat Hij genoeg heeft voor ons. Bergen waar zoete wijn vanaf druipt, dat is meer dan de 600 liter die Jezus maakte tijdens de bruiloft. Hoezo tekort?

Zullen we samen bidden? “Vandaag heb ik meer dan genoeg, want U bent meer dan genoeg. Dank U wel!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?