Mij ontbreekt niets

10 juli 2021

Psalm 23 is één van de 73 psalmen van David. Hij had ervaring als koning van Israël, herder, musicus en dichter. Psalm 23 is Hebreeuwse poëzie, geschreven in een eenvoudige, maar kunstzinnige stijl. Ik hou er zo van en ik hoop mijn liefde voor deze psalm met je te mogen delen. 

 

“De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets.”

“De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Ik kom niets tekort.
(Psalm 23:1, BB)  

Ik sta in de keuken en pak de boodschappen uit het krat. O ja, ik had een taartmix gekocht. Terwijl ik naar het prachtige plaatje kijk, loopt het water door mijn mond. Ik wil gelijk beginnen. Totdat ik ontdek dat er van alles ontbreekt, waardoor ik daadwerkelijk de taart kan bakken die op de cover staat. Ik mis nog 500 gram magere kwark, 250 ml slagroom, 60 gram boter (o, gelukkig, die heb ik in huis!) en 400 ml water…dat moet ook gaan lukken. 

Om tot een goed resultaat te komen, mag niets ontbreken. 

Jezus wil dat ons leven ook tot een prachtig resultaat komt en dat het ons aan niets ontbreekt. Dat geldt ook voor jou. Geloof je dat?

Geloof je echt dat God wil dat je geen gebrek hebt?

“Wie bij God schuilt en de Heer zoekt, heeft geen gebrek aan enig goed” (naar Psalm 34:9-11).

Kom je een onsje moed te kort?
Geen punt. De Heer is jouw Herder.

Een kilootje liefde te kort?
De Heer is jouw Herder.

500 gram vergeving?
De Heer is jouw Herder.

250 ml rust?
Ook volop aanwezig bij jouw Heer, jouw Herder.

Mag Jezus jouw tekorten aanvullen? 

Oefen in vertrouwen.
Spreek woorden van geloof uit over je eigen leven en de levens van iedereen die je liefhebt en zet alvast de oven op 200 graden. Die taart gaat er komen. Een hemelse smaak!

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel, dat ik een schaap van Uw kudde mag zijn, doordat ik eenvoudig in U geloof en mijn leven in Uw handen wil leggen. Als U bij mij bent, kom ik niets tekort en als ik iets mis in mijn leven, dank ik U op voorhand dat U gaat voorzien. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?