Mij ontbreekt niets

20 april 2023

Ik sta in de keuken en pak de boodschappen uit het krat. O ja, ik had een taartmix gekocht. Terwijl ik naar het prachtige plaatje kijk, loopt het water me in de mond. Ik wil gelijk beginnen. Totdat ik ontdek dat er van alles ontbreekt, waardoor ik daadwerkelijk de taart kan bakken die op de cover staat. Ik mis nog 500 gram magere kwark, 250 ml slagroom, 60 gram boter (o, gelukkig, die heb ik in huis!) en 400 ml water…dat moet ook gaan lukken. 

In de Bijbel staat de tekst:

‘De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets.’ (Psalm 23:1, HSV)

Hij zorgt ervoor, en Hij zegt in Zijn Woord: ‘jou ontbreekt niets, want, Ik ben jouw Herder!

Om tot een goed resultaat te komen, mag niets ontbreken. Jezus wil dat ons leven tot een prachtig resultaat komt en dat het ons aan niets ontbreekt. Dat geldt ook voor jou. Geloof je dat?

Geloof je echt dat God wil dat je geen gebrek hebt?

Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt. Heb diep ontzag voor de Heer. Dan kom je nooit iets tekort. (naar Psalm 34:9-11, BB)

Kom je een onsje moed tekort?
Geen punt. De Heer is jouw Herder.

Een kilootje liefde tekort?
De Heer is jouw Herder.

500 gram vergeving?
De Heer is jouw Herder.

250 ml rust?
Ook volop aanwezig bij jouw Heer, jouw Herder.

Mag Jezus jouw tekorten aanvullen? 

Oefen in vertrouwen.
Spreek woorden van geloof uit over je eigen leven en de levens van iedereen die je liefhebt en zet alvast de oven op 200 graden. Die taart gaat er komen. Een hemelse smaak!

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel, dat ik een schaap van Uw kudde mag zijn, doordat ik eenvoudig in U geloof en mijn leven in Uw handen wil leggen. Als U bij mij bent, kom ik niets tekort en als ik iets mis in mijn leven, dank ik U op voorhand dat U gaat voorzien. In Jezus’ naam. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?