Met zachte hand …

06 oktober 2021

 

De vergadering is afgesloten en de actielijst is voor iedereen helder. Je zou zeggen. Klaar. We weten wat we moeten doen, dus ‘gaan met die banaan’.
Helaas. Actielijsten lijken vaak wachtlijsten. Je gooit er nog maar een extra mail tegenaan. Een overzicht met de harde deadlines als extra duwtje in de rug. Maar dan nog is het afwachten of alles gebeurt…

Een groep in de juiste richting sturen, is nog niet zo makkelijk!

Jezus is onze Herder. 

Loopt Hij achter ons aan om van ons gedaan te krijgen wat er op de actielijsten in de Bijbel staat? Nee.
De Herder gaat voor ons uit. Het volgende vers is zo mooi

“Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren.” (Psalm 23:2, HSV) 

De wijze waarop Jezus leiding geeft aan ‘zijn groep’, Zijn kudde, is dat Hij jou ‘zachtjes leidt’. 

Hij duwt niet, stuurt geen deadlines, geen pushberichten, geen extra appjes. 

In Psalm 23 zie je dat de kudde in beweging blijft. Hij zet ze niet op ‘on hold’ of ‘sabbatical’.
God wil je rust geven temidden van alle activiteiten.

Hoe kun je dit meer en meer gaan beleven?
Ga naar God toe, schenk Hem je onrust en ontvang Zijn rust. Drink van het ‘stille’ water. 

Mag God je leven leiden?
Spreek dan ook vandaag hardop uit:
“Ik wil U volgen!
Ik wil Uw ‘stille water’ drinken.”

Vanuit Gods rust kan ik mijn ‘to do lijsten’ één voor één doen. Angst om te falen verdwijnt, rust geeft ruimte voor nieuwe creativiteit en daadkracht.

“Daarom mogen we altijd vol vertrouwen naar Gods troon komen… Want Hij zal altijd goed en vriendelijk voor ons zijn. Hij zal ons op het juiste moment te hulp komen.” (Hebreeën 4:16, BB)

Ik gun het ook jou om dit in je leven te ervaren! Dat je die rust mag vinden.

Zullen we samen God danken:
“Dank U wel dat U mij niet pusht, duwt en achter de broek aan zit. U leidt mij in liefde. Zo bijzonder. Ik ben U zo dankbaar, dat Uw liefde mij helpt om U te blijven volgen. Dat is wat ik wil. Dat is de beste weg. In Jezus’ Naam, amen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?